Roger může být opět světovou jedničkou, říká jeho možný soupeř v Miami del Potro

- Petr Šístek

Juan Martín del Potro se v minulé sezoně úspěšně vrátil na kurty po vleklých problémech se zápěstími a svůj comeback korunoval stříbrnou olympijskou medailí a ziskem premiérového daviscupového titulu pro svou vlast. V letošním roce si zatím připsal tři porážky, avšak všechny byly s věhlasnými soupeři. A nyní jej již ve třetím kole turnaje v Miami může čekat Roger Federer!

„Nemám štěstí na losy, ale někdo s nejlepšími hráči hrát musí a pro mě je čest se s nimi utkat,“ hodnotí del Potro nastalou situaci realisticky. Přitom v semifinále turnaje v Delray Beach podlehl Milosi Raonicovi a následně v Acapulcu i Indian Wells prohrál s Novakem Djokovičem.

„Snažím se na to dívat tak, že před několika měsíci jsem se na ně díval v televizi a nyní s nimi mohu soupeřit. Nemám důvod být frustrovaný,“ bere Argentinec nepřízeň osudu optimisticky. A krutému losu se del Potro nevyhl ani v Miami. Jakožto nasazený tenista má v úvodním kole volný los a do turnaje sice vstoupí utkáním s lepším ze souboje mezi Robinem Haasem a Mikaelem Ymerem, avšak následně může narazit na Rogera Federera.

„Není pro mě překvapením, na jaké úrovni hraje. Pokud bude takto pokračovat, tak se bude schopný vrátit tam, kam patří. Určitě má šanci být opět světovou jedničkou. Hodně se zlepšil jeho bekhend, a také je schopný vyhrávat, i když nehraje svůj nejlepší tenis,“ nešetří komplimenty na adresu vítěze letošního Australian Open i Masters v Indian Wells.

Prioritou pro del Potra ale stále zůstává především zdraví. „Tohle bude můj čtvrtý turnaj v řadě. Je to poprvé, co hraji tolik turnajů po sobě. Pro někoho je to normální, avšak pro mě je to důležité, jelikož to znamená, že mé zápěstí je na tom dobře,“ uzavřel argentinský tenista spokojeně.