Nehraji si na šéfku, jsme s Katkou tým, říká Lucie Hradecká. A teď chtějí se Siniakovou v Indian Wells titul!

- Ivo Horký

První sezóna, teprve čtvrtý společný turnaj a už druhé finále. Navíc na velkém turnaji v Indian Wells! Ostřílená deblistka Lucie Hradecká je ráda, že jim to ve čtyřhře s Kateřinou Siniakovou tak klape.

Lucko, jak oslavíte postup do finále Indian Wells?
Žádná velká oslava nebude, turnaj přece pořád pokračuje. (smích) Teď se hlavně budu snažit co nejdříve usnout.

Mluvíme spolu už hodně po půlnoci amerického času. Byl to náročný den?
Dohrály jsme po jedenácté večer, což je docela pozdě, ale zase tak náročné to nebylo. Ono když dopředu víte, že máte hrát až po 19. hodině, tak si tomu ten den přizpůsobíte. Odpoledne jsem si dala tři hodiny spánku, takže jsem večer byla čerstvá.

Hvězdný ruský pár Makarovová – Vesninová jste v semifinále přejely dvakrát 6:3, ale snadné to asi nebylo, že?
To vůbec ne. Hrály jsme skoro dvě hodiny, což hovoří asi za vše. Možná to výsledkově vypadá jako pohodička, jenže proti druhému páru světa to být lehký zápas ani nemůže.

Jak vlastně Rusky hrály? Nebyla Vesninová po úspěšné singlové tahanici s Venus Williamsovou vyšťavená?
Je pravda, že Vesninová má za poslední dva týdny odehráno hodně zápasů, na druhou stranu jede na vítězné vlně a adrenalin jí drží rytmus. Unavená mi nepřišla.

Překvapily jste s Katkou samy sebe, nebo jste úspěch tak trochu čekaly?
Věděly jsme, že to bude těžký zápas, že musíme hrát agresivně a dostat je pod tlak. Což se povedlo, takže šlo všechno podle plánu. Sice jsme pokaždé na začátku setu měly trošku zaváhání, ale počítá se vždy až poslední míč. (smích)

Cítíte, že vaše sehranost už začíná být dokonalá?
V tenise není nikdy nic dokonalého, ale určitě se zlepšujeme. Zvykáme si na sebe a učíme se i to, co jedna od druhé může čekat.

Zatím to máte s Katkou letos jako na houpačce - 1. kolo, finále, 1. kolo, teď opět finále... Čím to?
Potřebujeme zápasy! V Melbourne to byl náš první den, neměly jsme lehký los a prohrály ve třech setech. Pak po finále v Tchaj-peji přišla nepovedená Dubaj, tam nám to nesedlo. Jenže mně osobně se v Dubaji nehraje moc dobře a ani jsem tam původně neměla v plánu letět... No a teď v Indian Wells zase finále. Každý zápas tady hrajeme líp a líp, tak snad v tom budeme pokračovat.

Ve finále čeká také nový pár Hingisová s Chan. Jak to vidíte?
Chceme získat titul! O taktice jsem zatím nepřemýšlela, teď si přece užívám pocit vítězství. (smích)

Jak jste si v páru rozdělily role? Vy jste lídr a o 11 let mladší Katka musí poslouchat?
Já si v deblu určitě nehraju na to, že je někdo nadřazený a rozkazuje, zatímco druhý musí poslouchat. Jsme tam dvě jako tým a pracujeme spolu. Myslím, že jsme každá v něčem dobrá a dobře se doplňujeme.

Jaké jste si daly cíle do sezóny?
Nemáme žádné přesně stanovené cíle. Chceme hrát co nejlépe a bylo by pěkné si na konci roku zahrát Turnaj mistryň. Ale k tomu ještě vede dlouhá cesta...

Čím se během pobytu v kalifornské poušti odreagujete? Vyrazila jste si na výlet?
Já jsem tady v Indian Wells už tři týdny, ale nikde jsem se moc podívat nebyla. Mám prošlé místní obchůdky, kde jsem nakoupila nějaké věcičky pro rodinu a kamarády doma. To je všechno.