Můj nejlepší zápas na turnaji, jásala Plíšková po postupu do semifinále

- Jan Havlovic

Karolína Plíšková dokázala podruhé v řadě postoupit na ostře sledovaném turnaji v Indian Wells do semifinále. V nočním zápase proti Muguruzaové si však česká tenisová jednička sáhla až na dno svých fyzických sil a o postup musela srdnatě bojovat. “Hrála jsem proti velmi dobré soupeřce, a tak úroveň hry byla větší než v předchozích zápasech,” přiznala Plíšková v pozápasovém rozhovoru pro oficiální stránky WTA.

Garbiňe Muguruzaová patří mezi oblíbené soupeřky Karolíny Plíškové. V posledním vzájemném zápase při Fed Cupu v Ostravě vyhrála Češka dvakrát 6:2. Začátek zápasu nasvědčoval tomu, že by to podobně jednoznačné mohlo být i v Kalifornii, neboť rodačka z Loun vedla velmi rychle 4:1. Muguruzaová se však z nepovedeného vstupu do zápasu dokázala oklepat a dovedla úvodní sadu do tiebreaku, ve kterém však dominovala třetí hráčka světa.

“Vždy se cítím velmi dobře v zápasech proti Garbiňe. Nehledě na tom, v jaké formě se aktuálně nacházím,” přiznala čtyřiadvacetiletá tenistka, která porazila španělskou jedničkou pošesté v řadě! “V předchozích zápasech na turnaji jsem nehrála tak dobře, ale v utkání s Garbiňe byla má úroveň hry o něco málo vyšší,” dodala.

Ve druhé sadě si Plíšková vybojovala nadějné vedení 5:2 s dvěma brejky, avšak utkání nedoservírovala. Za stavu 5:4 dostala nasazená trojka možnost dvou mečbolů, ovšem i ty zůstaly nevyužity. “Nemyslím si, že bych hrála špatně v závěru druhého setu, kdy jsem si vypracovala dva mečboly. Udělala jsem několik chyb, což bylo z mé strany poměrně nešťastné, ale jsem ráda, že jsem poté zápas ukončila v tiebreaku,” okomentovala Plíšková závěr druhé sady.

Finalistka loňského US Open předvedla ve čtvrtfinálovém zápase hru, na kterou jsou od ní tenisoví fanoušky zvyklí, s čímž souhlasila i sama tenistka. “Byl to zcela jistě můj nejlepší zápas na tomto turnaji,” neskrývala Plíšková spokojenost se svým výkonem.

Plíšková je tak podruhé v řadě semifinále, a stále tak živí naději, že se po turnaji v Miami může dostat na post světové jedničky (více ZDE). Nyní čeká rodačku z Loun Světlana Kuzněcovová z Ruska. “Hrály jsme proti sobě celkem dvakrát, vždy to byly tříseťáky a jednalo se o velmi těžké zápasy,” okomentovala Plíšková dosavadní střetnutí s rodačkou z Petrohradu.

“Pokusím se do utkání vstoupit podobně jako dnes – být agresivní a nepustit jí k její hře,” plánuje česká jednička.

Vzájemné zápasy Karolíny Plíškové a Světlany Kuzněcovové

2016 – Cincinnati (ČF) – Karolína Plíšková – Světlana Kuzněcovová 6:3, 4:6, 6:2

2016 – Turnaj mistryň (skupina) – Karolína Plíšková – Světlana Kuzněcovová 3:6, 6:2, 6:7 (6)