Jsem připravená, hlásí před turnajem v Indian Wells Karolína Plíšková

- Jan Vojkůvka

Zklamání po nečekané porážce v prvním kole na turnaji v Dubaji hodila rychle za hlavu a více času, který se náhle objevil v kalendáři, dokázala naplno využít. Karolína Plíšková bude v Indian Wells plnit roli jedné z favoritek a hlásí: „Na turnaj jsem připravená!“

V rozhovoru pro oficiální stránky WTA z Indian Wells vypadala Karolína uvolněná a plná sil. Na kalifornské poušti má na co navazovat, každým rokem se zlepšovala a po 3. kole v roce 2014 a osmifinále 2015 došla v minulé sezoně do semifinále. To je meta, jíž by ráda dosáhla i letos a navíc svůj výsledek ještě vylepšila.

„Jsem nadšená, že tu po roce zase mohu být. Je to jeden z mých oblíbených turnajů, takže si to tu užívám,“ řekla Plíšková. Po odhlášení Sereny Williamsové bude plnit v Indian Wells roli druhé nasazené, výše je pouze Němka Angelique Kerberová. Pokud by platily papírové předpoklady, obě hráčky by spolu měly svést souboj o titul. Ale tak to v tenise ne vždy chodí.

Plíšková má podnik v Kalifornii v oblibě, o mnoho více než ten v Miami, který bude následovat. Oblíbenost ostatně potvrzují i samotné výsledky, kterých dosáhla. „Mám na Indian Wells skvělé vzpomínky, minulý rok jsem tu došla do semifinále. Nemohu se dočkat, až turnaj v pátek zahájím. Měla jsem pár dnů na trénink a chci se na úvodní zápas dobře připravit,“ burcuje se před pátečním střetnutím česká jednička.

Plíšková v této sezoně dokázala zvítězit už na dvou turnajích, kromě únorového podniku v Dauhá ovládla také lednový turnaj v Brisbane. Využívá přitom své silné zbraně, kterou není jen servis, ale schopnost oprostit se od vyvíjeného tlaku na svou osobu. „Na každém turnaji cítím na sebe tlak, tady to není jiné. Ale myslím, že se s tím vypořádávám dobře. Snažím se tlak ze sebe dostat a chci si pouze užívat každý zápas a hrát dobrý tenis,“ usmála se Plíšková.

Turnaj zahájí ve druhém kole zápase s Monicou Puigovou, která v prvním kole přešla přes domácí Collinsovou. „Monica je olympijskou vítězkou, takže to bude těžká soupeřka. Párkrát už jsem s ní hrála a vždy jsem vyhrála. Myslím, že budu na utkání připravená,“ věří před střetnutím s Portoričankou rodačka z Loun.

Nečekaný výpadek v Dubaji dokázala využít, jak jen mohla. Vrátila se do Čech, kde mohla v domácím prostředí potrénovat. Zklamání z nevydařeného turnaje hodila rychle za hlavu. „Měla jsem náročný měsíc, hrála jsem ve Fed Cupu a vyhrála na turnaji v Dauhá. Porážku v prvním kole v Dubaji jsem využila k tomu, abych více potrénovala doma a připravila se na Indian Wells. Navíc jsem mohla přiletět o něco dříve,“ vypočítala své výhody Plíšková.

Souboj s Puigovou odehraje v pátek večer kalifornského času, tedy v sobotních brzkých ranních hodinách času středoevropského.