Další grandslamové tituly pro Federera a Nadala? Corretja věří že ano!

- Jan Havlovic

Letošní Australian Open bylo ve znamení návratu titánů. Úvodní grandslam letošní sezony vyvrcholil epickým finále mezi Rogerem Federerem a Rafaelem Nadalem, po kterém se z osmnáctého grandslamu v kariéře radoval prvně jmenovaný. Alex Corretja, bývalý druhý hráč světového žebříčku, věří, že obě tenisové legendy mohou v příštích letech přidat další tituly na turnajích velké čtyřky!

Alex Corretja, finalista French Open z roku 1998 a 2001, je přesvědčen, že Federer i Nadal se opět mohou dostat do parádní formy, avšak jedním dechem také připouští, že již nebudou schopni ji udržet po celou sezonu. Bývalá světová dvojka také kvituje turnajový plán obou tenistů, neboť oba dva se v letošní sezoně nepředstaví na tolika turnajích, jako bylo v minulých sezonách zvykem. Rodák z Basileje například uvažuje, že před French Open neodehraje ani jeden turnaj na antuce...

„Roger Federer a Rafael Nadal jsou natolik skvělí hráči, že by rozhodně nemělo cenu je před velkými turnaji odepisovat,“ upozorňuje Corretja.

Bývalý španělský tenista v rozhovoru pro IBT Times připomněl situaci z roku 2002, kdy byl Pete Samprase veřejností odepisován, avšak dokázal se vrátit na vrchol. „Porazil jsem Samprase v rámci Davis Cupu v roce 2002 na trávě. Po tomto zápase každý říkal, že jeho hvězdná kariéra je u konce. O několik měsíců později vyhrál US Open,“ vzpomíná Corretja, který v současnosti působí jako sportovní komentátor a expert na několika televizních stanicích ve Španělsku.

„Roger a Rafa mohou v příštích letech vyhrát další grandslamy, ale už se zřejmě nebudou pohybovat na absolutní špičce žebříčku,“ předpovídá Corretia. Federer v letošním roce již jeden grandslamový titul získal. Nyní je na řadě Nadal, kterého čeká oblíbené French Open. Získá v Paříží svůj desátý titul?