Staré fotky? To je pro mě spousta sentimentu, přiznává Štěpánek – muž se sloní pamětí

- Ivo Horký

Na Facebooku vyhlásil fotosoutěž, jejíž výsledky plánuje zveřejnit v neděli. Radek Štěpánek vyzval fanoušky, aby poznali a zajímavě okomentovali jeho archivní fotku s malým klučinou. Sám má totiž pro snímky z minulosti velkou slabost!

Pokud by měl o tričko s podpisem v podobné soutěži usilovat on, ostatní nemají šanci. Vtipné komentáře přece sype na počkání z rukávu a z minulosti si pamatuje naprosto vše! „Když vidím nějakou starou fotku, jednak cítím spoustu sentimentu, ale hlavně se mi ty chvíle hned vybavují. Všichni se mi vždycky smějí, že mám sloní paměť,“ směje se tenisový bard a dodává: „Vždyť já si pamatuji i body v utkání, které jsem hrál před patnácti lety!“

Nicméně, když na něj před pár týdny z poštovní schránky vypadl dopis od sousedů s černobílou fotkou uvnitř, vykulil oči. Tuhle momentku si nepamatoval.

„Vždyť to mi byly tři nebo čtyři roky,“ říká. Prcek s dřevěnou raketou ve společnosti dospěláků štěstím jen září. „To je karvinské družstvo, za které hrával taťka i ten můj soused. Každopádně hned jsem věděl, že je to foceno v Orlové,“ tvrdí.

Vzpomínkami na minulost se rád nechává unášet při návštěvách u rodičů v Přerově. „Přes fotky máme taťku, o novinové výstřižky se stará maminka. Ne že bych při každém příjezdu domů hned začal listovat fotkami, ale někdy na to přijde řeč a chuť, tak do toho nahlídneme a s radostí si zavzpomínáme,“ prozrazuje Radek.

A ona facebooková soutěž? Štěpánek všem nerozhodným ještě lehce napovídá. „Ta fotka mne zachycuje při jednom z vrcholů mé prozatímní kariéry. A toho kluka musíte poznat. To je přece...“ Kdepak, víc odhalí až v neděli!


Galerie