Kyrgios přehrál Djokoviče! Na takové zápasy se nemám problém připravit, uvedl Australan

- Jan Vojkůvka

Téměř dvouhodinová bitva tenisových těžkých vah. Takové přirovnání snese duel Novaka Djokoviče s Nickem Kyrgiosem, který přinesl čtvrtfinálový program v mexickém Acapulcu. Vítězně z utkání vyšel australský bouřlivák Kyrgios, který udolal světovou dvojku ve dvou setech.

Djokovič sice vstupoval do utkání v roli favorita, tu však přetavit v postup do semifinále nedokázal. Opak byl pravdou, když v zápase plném skvělých servisů prohrál 6:7, 5:7 a připsal si na konto druhou letošní porážku.

Poté, co do sezony vstoupil Djokovič parádně a vyhrál turnaj v Dauhá, je to již druhý podnik, ze kterého odjíždí zklamán. Po výpadku ve druhém kole na Australian Open se s Acapulcem loučí ve čtvrtfinále. Kyrgios totiž po fantastickém výkonu na servisu prokázal své tenisové kvality a dal zapomenout na svůj exces z předchozího kola, kdy nevybíravě okřikl izraelské fanoušky. 

,,Když jsem byl malý, tak jsem přesně toužil po tom, abych hrál na velkých turnajích, proti nejlepším tenistům. Nikdy nemám problém se připravit na takové zápasy." uvedl Kyrgios po zápase pro atpworldtour.com

Austalský tenista v utkání čelil jedinému brejkbolu, který odvrátil a sám si vypracoval také pouhou jednu příležitost na zisk Djokovičova podání. Ke smůle srbského tenisty to přišlo ve dvanácté hře druhé sady, byl to zároveň první mečbol a Kyrgios ho dokázal proměnit.

,,Na vítězství jsem nepomyslel v jediný okamžik. Věděl jsem, že musím zůstat soustředěný, protože se mi již několikrát stalo, že jsem si nechal zápasy utéct. Musel jsem zůstat koncentrovaný po celou dobu. Věděl jsem, že když si počkám, tak svoji šanci dostanu."

Přitom nechybělo mnoho a zápas se mohl vyvíjet zcela jinak. Djokovič měl v tiebreaku prvního setu hned dva setboly, ale Kyrgios mu nepovolil ani jeden z nich využít. Sám nakonec proměnil až čtvrtý setbol a zvítězil v dramatické bitvě 11:9. Nastartoval tím cestu za druhým postupem do semifinále za sebou. A přichystal Djokovičovi další zklamání, které se opět začínají kupit.

Rodák z Canberry vítězstvím na Djokovičem dosáhl na nedívaný počin. Hned v prvním vzájemném zápase dokázal porazit jak Rafaela Nadala, tak Rogera Federera a v pátek i aktuální světovou dvojku! Celkově se jednadvacetiletému hráči podařilo vyhrát 11. zápas nad hráčem TOP 10.