Denní menu, 24.2. 2017: Šafářová potvrdila roli favoritky a postoupila do semifinále

- Jan Vojkůvka

Do druhého letošního semifinále postoupila na turnaji v Budapešti Lucie Šafářová. Ta si dnes poradila s hráčkou druhé stovky světa Aljaxandrou Sasnovičovou z Běloruska. Česká tenistka získala první set poměrem 6:3, ale ve druhé sadě rychle prohrávala 0:4. Poté se však nadechla k velkému obratu. Pěti gemy v řadě získala vedení 5:4 a šla zápas dopodávat. To se jí i přes tři mečboly nepodařilo a Běloruska tak srovnala na 5:5. Následně ji Šafářová opět prolomila podání a za stavu 6:5 už celý zápas dohrála. Andrea Hlaváčková s Číňankou Šuaj Peng postoupily v Dubaji do svého druhého letošního finále. Naopak Barbora Strýcová se Saniaou Mirzaovou končí v semifinále.

NA ROZJEZD

7:00

VONDROUŠOVÁ PODRUHÉ V SEZONĚ PROHRÁLA: Markéta Vondroušová si v australském Perthu připsala druhou porážku v sezoně. Ve čtvrtfinále turnaje ITF prohrála s domácí Destanee Aiavaovou 3:6, 6:7 a poprvé v letošním roce se nepodívá do finále. Po třech finálových účastech, ze kterých vytěžila dva tituly, však může být s první částí roku více než spokojená. - Markéta Vondroušová - Destanee Aiavaová 3:6, 6:7 (3)

 
 

HLAVNÍ CHOD

16:00

ŠAFÁŘOVÁ VE ČTVRTFINÁLE ÚSPĚŠNÁ: Do druhého semifinále v letošní sezoně dokráčela Lucie Šafářová, jež na turnaji v maďarské Budapešti potvrdila roli favoritky proti Bělorusce Aljaxandře Sasnovičové. Druhá nasazená hráčka se s běloruskou soupeřkou utkala poprvé v kariéře. - Lucie Šafářová - Aljaxandra Sasnovičová (BLR), 6:3, 7:5

11:00

BITVA VELIKÁNEK V DUBAJI: Semifinále čtyřhry v Dubaji čekal v dopoledních hodinách česko-indický pár Barbora Strýcová, Sania Mirzaová, které narazily v souboji o postup do finále na silný ruský pár Jekatěrina Makarovová, Jelena Vesninová. V utkání byly ruské tenistky o něco lepší, a to i přes fakt, že Strýcová s Mirzaovou vstoupily do utkání ziskem brejku. Po prohraném prvním setu česko-indická dvojice dostala pod obrovský tlak, prohrávala už 0:5, a ač začala manko stahovat, porážku už odvrátit nedokázala. - Barbora Strýcová, Sania Mirzaová (IND) - Jekatěrina Makarovová, Jelena Vesninová (RUS) 4:6, 3:6.

 

A KDO NEMÁ DOST...

17:30

HLAVÁČKOVÁ VYBOJOVALA FINÁLE: I ve druhém semifinále v Dubaji se na dvorci objevila česká zástupkyně. Andrea Hlaváčková společně s Číňankou Šuaj Pcheng si po triumfu nad tchaj-wansko-kazašskou dvojicí Čan, Švedovová zahrají finále. - Andrea Hlaváčková, Šuaj Pcheng (CHN) - Hao Čan (TPE), Jaroslava Švedovová (KAZ). 6:1, 6:3

Češi v akci

ATP/WTA

Hungarian Ladies Open Budapešť (ženy, 250 000 USD, tvrdý povrch, čtvrtfinále dvouhry)
LUCIE ŠAFÁŘOVÁ (47.) - Aljaxandra Sasnovičová (BLR, 123.) 6:2, 7:5

Dubai Duty Free Tennis Championships (ženy, 2 666 000 USD, tvrdý povrch, semifinále čtyřhry)
Mirzaová (IND), STRÝCOVÁ - Makarovová, Vesninová (RUS) 4:6, 3:6
HLAVÁČKOVÁ, Pcheng (CHN) - Čan (TPE), Švedovová (KAZ) 6:1, 6:3

ITF/Futures

Perth Tennis International # 2 (ženy, 25 000 USD, tvrdý povrch, čtvrtfinále dvouhry)
MARKÉTA VONDROUŠOVÁ (311.) - Destanee Aiavaová (AUS, 252.) 3:6, 6:7 (3)