Šarapovová, Nišikori či Lopez! Madrid se dočká prvního Tie Break Tens

- Jan Vojkůvka

Madrid čeká velká událost. Společný turnaj mužů a žen, Mutua Madrid Open, v předvečer dalšího ročníku uspořádá charitativní turnaj Tie Break Tens, na kterém svou účast již potvrdili Kei Nišikori, Maria Šarapovová či Feliciano Lopez.

Madrid Tie Break Tens se bude konat 4. května a na cetrálním dvorci Manola Santany se představí celkem 16 tenisových hvězd, které na charitativní akci budou zápolit ve speciálním formátu, který již okusily podniky ve Vídni a Londýně.

V Tie Break Tens se proti sobě v samostatných mini turnajích utká osm hráčů ATP a osm hráček WTA o celkem 400 tisíc dolarů. Mužský vítěz získá 200 tisíc, stejně jako ženská vítězka. Na charitativní účely bude posláno přímo od organizátorů akce 100 tisíc dolarů.

„Jsem nadšená, že jsem dostala šanci poprvé si zahrát Tie Break Tens,“ řekla Maria Šarapovová pro oficiální stránky Madrid Open. „Hraje se jen do deseti bodů, což znamená, že musíme odvést to nejlepší od prvního míčku, což dělá celou událost hodně intenzivní,“ podotkla Ruska.

formát Tie Break Tens je jednoduchý. Osmička účastníků bude rozlosována do vyřazovacího pavouka a každé utkání bude hráno super tiebreakem. Ten znají tenisoví fanoušci ze zápasů čtyřhry, kdy se rozhoduje o vítězích ve třetím setu hraném pouze do deseti bodů.

„Tiebreaky přináší jedny z nejlepších momentů v tenise,“ upozorňuje Kei Nišikori. „Hrát v Tie Break Tens, ve kterém se každý zápas hraje super tiebreakem do deseti bodů, bude skvělá zkušenost a už se nemůžu dočkat.“