Medailový sen. Olympiáda bude našlapaná, ale máme šanci, těší se duo M+P

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA – Na Australian Open a Wimbledonu stanuli ve čtyřhře proti sobě jako soupeři, na olympijských hrách v Paříži ale spojí síly. Tomáš Macháč a Adam Pavlásek si zajistili účast pod pěti kruhy, kde se na přelomu července a srpna zkusí prosadit v mimořádně nabitém startovním poli.

Tomáš Macháč s Adamem Pavláskem si už opakovaně vyzkoušeli spolupráci v týmovém Davis Cupu. A české barvy budou reprezentovat i na olympijském turnaji, který se uskuteční od 27. července v antukovém areálu Rolanda Garrose.

„Je to splněný sen. Pro každého hráče je čest na olympiádě být, zvlášť na antuce v Paříži, kde to mám rád,“ má jasno devětadvacetiletý Pavlásek.

Na olympiádu se kvalifikoval už před osmi lety, do brazilského Ria de Janeira se ale tehdy kvůli nabitému turnajovému kalendáři nevydal.

„V tu dobu jsem bojoval o to, abych se příští rok dostal do hlavní soutěže na Australian Open. Přišel bych kvůli olympiádě asi o tři turnaje, a proto jsme se s týmem tenkrát rozhodli, že prioritu bude mít Austrálie,“ vysvětlil své složité rozhodnutí.

Jeho třiadvacetiletý parťák Macháč se objevil pod pěti kruhy před třemi lety v Tokiu, kam se dostal až na poslední chvíli. A mladičký debutant rovnou zaujal postupem do druhého kola přes Portugalce Joaa Sousu.

„Na debla s Adamem se určitě těším,“ prohlásil Macháč. „Na síti je hodně zkušený, umí krásně uklidit volej a dobře servíruje. Je to kvalitní deblista. Myslím, že máme šanci uhrát dobrý výsledek.“

Konkurence v mužské čtyřhře na pařížské olympiádě ovšem budí respekt. Carlos Alcaraz se představí po boku Rafaela Nadala, Andy Murray zkusí štěstí s Danielem Evansem. Joe Salisbury nastoupí s Nealem Skupským a Rajeev Ram s Austinem Krajickem. Celkově se v pavouku objeví 32 ambiciózních párů, cesta do finále tedy vede přes čtyři zápasy.

„Na olympiádu se těším, navíc s extrémně dobře hrajícím Tomášem. Bude to tam našlapané, každý tým bude mít extrémní kvalitu,“ uvědomuje si před olympijskou misí Pavlásek.