Druhý letošní titul a blízko maxima! Vrbenský znovu stoupá vzhůru

- Radek Štohl

Michael Vrbenský (287.) se dočkal 11. singlového titulu kariéry. Nejvýše nasazený patnáctky německého podniku v Saarlouisu ve finále přehrál dvojku turnaje Lucase Gercha (401.) po sadách 6:3, 7:6(3).

Český tenista při cestě do finále ztratil dvě sady, s nepříznivým stavem 0:1 na sety si v úvodním kole a semifinále vždy dokázal poradit. V boji o titul se mohl utkat s největší domácí nadějí podniku Lucasem Gerchem.

Vrbenský ve čtvrtém gemu získal první šanci na brejk, kterou okamžitě využil. Zbytek sady si bez problémů pohlídal, měl tak nakročeno k trofeji.

Zkraje druhého dějství znovu uspěl na returnu, po chvíli vedl 2:0. V páté hře nevyužil dva brejkboly, následně ztratil servis, později dokonce čelil stavu 3:5. Následně odvrátil setbol protihráče, sadu dovedl do tiebreaku. V tom ztratil jen tři míčky.

Čtyřiadvacetiletý Vrbenský vybojoval druhou letošní trofej, naposledy triumfoval v dubnu ve Splitu. Díky jedenáctému titulu kariéry by si v pondělí 1. července měl vylepšit žebříčkové maximum, kterým dosud byla 282. příčka.

O další body do žebříčku zabojuje už příští týden. Zúčastní se challengerového turnaje v Miláně, v úvodním kole ho prověří domácí Samuel Vincent Ruggeri (278.).

ITF World Tennis Tour

Saarland Open powered by Lexus, Saarlouis (muži, GER, 15 000 USD, antuka)
Finále dvouhry
MICHAEL VRBENSKÝ (287.) – Lucas Gerch (GER, 401.) 6:3, 7:6(3)