Skvělý úspěch! Plíšková v Británii vyřadila nasazenou jedničku Džábirovou

- Radek Štohl

Karolína Plíšková (50.) na podniku kategorie WTA 250 v Nottinghamu dosáhla na cenný skalp. Bývalá nejlepší hráčka dvouhry v sobotu odpoledne ve čtvrtfinále dvouhry porazila nasazenou jedničkou Uns Džábirovou (10.), kterou udolala po sadách 7:6(8), 6:7(3), 7:5. Zároveň zapsala 40. vítězství nad hráčkou TOP 10. V semifinále narazí na Francouzku Diane Parryovou (64.). Utkání je na programu zítra.

Plíšková hned při svém úvodním podání odvrátila tři brejkboly, své dvě šance na returnu v jedenácté hře nevyužila. O vítězce prvního setu rozhodl tiebreak, ve kterém Češka zažehnala stav 4:6, sama naopak využila třetí možnost na ukončení sady.

Soupeřky ve druhém setu nenabídly jediný brejkbol. Za stavu 6:5 pro Karolínu Plíškovou bylo utkání vinou deště přerušeno, což ve zkrácené hře nakonec více sedělo nejvýše nasazené Uns Džábirové.

Česká tenistka hned v prvním gemu třetí sady získala brejk, v šesté hře o něj přišla. Za stavu 5:5 ale podruhé v zápase uspěla na returnu, na servisu poté využila třetí mečbol.

„Poslední zápas jsem hrála ve středu, čekání tak nebylo vůbec lehké. Nakonec jsme odehrály skvělý zápas. Porazila jsem favoritku na vítězství ve Wimbledonu, za postup jsem velmi ráda,“ pochvalovala si Karolína Plíšková po vítězném mači.

Dvaatřicetiletá tenistka, která došla do třetího semifinále sezony, bude v neděli usilovat o druhé finále na turnaji. Před osmi lety získala titul.

WTA

Rothesay Open, Nottingham (ženy, GBR, 267 082 USD, tráva)
Čtvrtfinále dvouhry
KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (50.) – Uns Džábirová (TUN, 10.) 7:6(8), 6:7(3), 7:5