Do Berlína zavítají i největší hvězdy. Kdo naváže na šampionku Kvitovou?

- Redakce

Než se nejlepší tenistky světa vydají na Wimbledon do posvátného All England Clubu, čeká je krátká série přípravných travnatých turnajů. K těm nejlépe obsazeným se v posledních letech řadí akce kategorie WTA 500 v Berlíně (17.–23. června), kde před rokem triumfovala Petra Kvitová.

Zatímco loni česká lvice Petra Kvitová zářila na berlínském pažitu a po finálovém vítězství nad Donnou Vekičovou oslavila 31. trofej své kariéry, letos se kvůli mateřským povinnostem na svém oblíbeném povrchu nepředstaví. Organizátoři Berlin Ladies Open ale nemusejí smutnit, jelikož startovní pole je velmi nabité.

Nechybí v něm světová jednička Iga Šwiateková, loňská šampionka US Open Coco Gauffová, třetí hráčka žebříčku Aryna Sabalenková, předloňská wimbledonská vítězka Jelena Rybakinová ani úřadující wimbledonská královna Markéta Vondroušová.

Do německé metropole se vrátí i Uns Džábirová, která tam předloni získala titul a která je finalistkou posledních dvou ročníků Wimbledonu. K širšímu okruhu favoritek na titul by měly patřit i zkušené členky Top 10 Jessica Pegulaová a Maria Sakkariová.

Berlínský turnaj byl obnoven teprve v roce 2021, rychle si ale našel pevné místo v tenisovém kalendáři. Na šampionku tentokrát čeká porce 500 bodů do rankingu WTA. Mimochodem loni, tedy ještě před reformou systému světového žebříčku, inkasovala Petra Kvitová za triumf 470 bodů.

Dvojnásobná wimbledonská vítězka Kvitová potvrdila v německé metropoli pověst elitní specialistky na travnatý povrch. Bývalá světová dvojka získala na klouzavém pažitu celkem šest ze svých 31 trofejí.

V článku se nachází odpověď k soutěži Tenisového světa ve spolupráci s Canal+ Sport. Jestliže jste ji našli, napište nám na redakční e-mail. Můžete vyhrát vstupenky na turnaj WTA v Berlíně nebo podepsané míčky od expertek z Canal+ Sport.

PRAVIDLA SOUTĚŽE

Soutěžní otázka: Kolik bodů získala Petra Kvitová do žebříčku WTA za loňský triumf v Berlíně?

Odpovědi zasílejte do středy 12. června na redakční mail redakce@tenisovysvet.cz, do předmětu napište SOUTĚŽ. Hraje se o vstupenky na pondělí a pátek. Každý ze dvou výherců získá dvě vstupenky na jeden vybraný den a k tomu dva míčky podepsané od jedné až dvou expertek podle vlastního výběru. Výherci se také budou moci podívat na natáčení studia nebo se ho i přímo zúčastnit.