VIDEO: Hvězdná exhibice v Prostějově. Asi to mám z padelu, smál se svým lobům Koller

- Jan Vojkůvka

Ještě než v sobotu začal vrcholit v Prostějově prestižní turnaj kategorie ATP Challenger Tour, proběhla na centrálním kurtu exhibice za účasti hvězdných sportovců. Ve čtyřhře proti sobě nastoupili Kristýna Hancko Plíšková s Janem Kollerem a Lucie Šafářová se svým manželem Tomášem Plekancem.

Velkou pozornost na sebe během exhibice strhával právě vytáhlý bývalý fotbalista, jemuž se přezdívá „Dino“. Jeho výkon na tenisovém dvorci nebyl vůbec špatný, byť šlo především o zábavu. Ale možná i proto, že má průpravu z padelu, tak dokázal po boku Hancko Plíškové vybojovat vítězství 6:3.

„Tenis moc nehraju, ale asi to mám z padelu. Je to nový sport, kde se hodně lobuje, to asi bylo z toho,“ smál se Koller ke svému repertoáru úderů na tiskové konferenci po exhibičním utkání, během něhož se na kurtu potkal s Kristýnou Hancko Plíškovou poprvé. „S Kájou (Plíškovou) jsem už hrál exhibici, hráli jsme spolu i padel. S Kristýnkou se známe, ale ještě jsme spolu nehráli.“

„Dnes jsme spolu měli první trénink,“ poznamenala Plíšková. „Dobře mě vyladila za těch dvacet minut,“ dodal se smíchem Koller.

Lucie Šafářová má s Kollerem mnohem více zkušeností, proto očekávala, že to nebudou mít spolu s Tomášem Plekancem vůbec snadné. A to se také potvrdilo. „Už jsme spolu hráli padel, takže jsem očekávala, že bude hrát dobře. Hraje dobře i tenis,“ poznamenala ke Kollerovi.

Stejně tak vyzdvihl výkon fotbalového obra i bývalý hokejista Tomáš Plekanec, který obdržel dokonce jedno eso. „Čekal jsem, že jich bude víc. Lítalo to tam kolem lajny pěkně,“ zasmál se Plekanec.

Co dalšího české sportovní hvězdy po exhibici řekly, si můžete poslechnout ve videu.


Galerie