VIDEO: Po hádce slzy. Umpirová rozhodčí rozplakala Gauffovou

- Jan Vojkůvka

Američanka Coco Gauffová má za sebou neúspěšné semifinále na Roland Garros. Během zápasu se světovou jedničkou Igou Šwiatekovou sice kousala, ale porážce 2:6, 4:6 nakonec nezabránila. Situaci jí neusnadnila ani umpirová rozhodčí, kvůli které se mladá tenistka ve druhém setu rozplakala.

První semifinále na dvorci Philippa Chatriera, které se ve čtvrtek odehrálo, přineslo několik kontroverzních momentů. Ten největší přišel ve čtvrtém gemu druhého setu, během něhož se Američanka Gauffová pohádala s umpirovou rozhodčí Aurelií Tourteovou.

Při podání Šwiatekové totiž čárový rozhodčí zahlásil aut a Gauffová odpálila return do zámezí, když svůj úder údajně vypustila kvůli křiku lajnového sudího. Umpirová rozhodčí ale okamžitě označila podání za dobré a přiřkla fiftýn Šwiatekové, což se Američance vůbec nelíbilo. Chtěla totiž opakování výměny.

Gauffová se hájila, že míček odehrála až po ohlášeném autu, s tím ale neuspěla. „Ani jsem nedokončila svůj následný krok. Zavolal to dřív, než jsem to trefila,“ tvrdila Gauffová, která chtěla, aby se Tourteová zeptala na situaci čárového rozhodčího, ta ale odmítla.

Byť Gauffová podotkla, že svůj úder nedokončila naplno kvůli autu, Tourteová jí řekla, že její úder nebyl hlášením sudího ovlivněn, což Američanku rozzlobilo.

„Tohle je podruhé, co se to stalo. Je to grandslamové semifinále. Měla bys znát pravidla,“ rozčilovala se dvacetiletá Američanka, která se cítila poškozená a při odchodu od rozhodčí se rozplakala, což není na tenisových dvorcích zrovna častá situace.

Ačkoliv ve zmíněném čtvrtém gemu Gauffová nakonec prorazila Šwiatekové podání a dostala se do vedení 3:1, následně prohrála čtyři gemy v řadě a ztrátu už nedohnala. Dvouhra na Roland Garros tak pro ni i po poměrně nepříjemném zážitku skončila.