Czech Open: Vrbenský končí ve čtvrtfinále singlu, českým tenistům se nedařilo ani v deblu

- Redakce

Prostějovský challenger UniCredit Czech Open nabídl ve čtvrtek kompletní čtvrtfinále dvouhry a čtyřhry. Michael Vrbenský naskočil do obou disciplín. Nejprve absolvoval souboj s Tchajwancem Ťün-sinem Cengem. S bývalým 83. hráčem žebříčku ATP prohrál ve dvou setech. Poté ho po boku Petra Nouzy čekalo deblové čtvrtfinále, v němž ale Češi neuspěli, stejně jako Vít Kopřiva s Ukrajincem Vitalijem Sačkem. Ze soutěže čtyřhry odstoupili Andrew Paulson a Patrik Rikl, první zmíněný tenista má zdravotní problémy v dolní části zad.

Vrbenský se loučí ve čtvrtfinále
Michael Vrbenský (296.) na prostějovském challengeru pátou výhru nepřidal. Český kvalifikant svedl s favorizovaným Ťün-sinem Cengem (253.) vyrovnanou bitvu, nakonec ale po téměř dvou hodinách padl 3:6 a 4:6.

V prvním setu vedl nymburský rodák 3:1. Pak prohrál devět gemů v řadě a zdálo se být takřka hotovo. Opak byl pravdou. Za stavu 2:5 odvrátil Vrbenský dva mečboly, o gem později další. Za stavu 4:5 pak vedl na příjmu 40:0 a byl jen krůček od vyrovnání.

Tchajwanec ale zvládl v dramatickém závěru pěti fiftýny v řadě dovést duel přeci jen do zdárného konce. Vítěz nedávného challengeru ve Vicenze zaznamenal už svůj osmý vyhraný zápas v řadě bez ztraceného setu.

Podvečer pak Vrbenský společně s Petrem Nouzou neuspěl ani ve čtvrtfinále čtyřhry. Nad síly české dvojice byli Korejec Nam a Fin Niklas-Salminen.

Kopřiva a Sačko končí v deblovém čtvrtfinále
Vít Kopřiva a Vitalij Sačko dohráli na challengeru Prostějově v deblovém čtvrtfinále. Česko-ukrajinský tandem nestačil na brazilsko-chilské duo Fernando Romboli, Matías Soto po setech 4:6 a 4:6. Kopřiva se Sačkem nevyužili ve druhém dějství vedení 3:1.

UniCredit Czech Open, Prostějov (muži, CZE, 120 950 EUR, antuka)
Čtvrtfinále dvouhry
Kyrian Jacquet (FRA, 232.) – Jerome Kym (SUI, 444.) 4:6, 4:6
Ťün-sin Ceng (TPE, 253.) – MICHAEL VRBENSKÝ (296.) 6:3, 6:4
Radu Albot (MOL, 140.) – Pedro Cachín (ARG, 108.) 6:3, 5:7, 2:6
Laslo Djere (SRB, 52.) – Lukas Neumayer (AUT, 228.) 7:6(5), 6:2

Čtvrtfinále čtyřhry
Ljutarevič, Martos Gornés (ESP) – PAULSON, RIKL bez boje
Middelkoop (NED), Oswald (AUT) – Drzewiecki, Matuszewski (oba POL) 7:5, 7:5
Romboli (BRA), Soto (CHI) – KOPŘIVA, Sačko (UKR) 6:4, 6:4
Nam (KOR), Niklas-Salminen (FIN) – NOUZA, VRBENSKÝ 6:3, 6:3