Výborně! Macháč vyřadil nasazené osmičky, postoupil do čtvrtfinále čtyřhry Roland Garros

- Radek Štohl

Tomáš Macháč si také na druhém letošním grandslamu zahraje čtvrtfinále čtyřhry! Český tenista a jeho deblový parťák Č'-čen Čang v úterním osmifinále Roland Garros porazili osmý nasazený pár González, Molteni po sadách 6:3, 7:5. Ve čtvrtfinále se tak můžou těšit na jedničky turnaje Granollerse se Zeballosem.

Semifinalisté letošního deblu Australian Open v prvním kole probíhajícího French Open nejprve otočili zápas s dvojicí Mies, Skupski, následně přehráli nizozemské duo Haase, Van De Zandschulp. V boji o čtvrtfinále na ně číhali zkušení Argentinci.

Úvodní set zápasu nabídl jediný brejk, na který česko-čínský pár dosáhl v šestém gemu, zásluhou kterého zvyšoval na 4:2. Sadu nakonec za 31 minut dovedl do úspěšného konce.

Vítězové první sady navíc hned zkraje druhého dějství vybojovali brejk, vzápětí ale dali soupeřům dvě šance na prolomení servisu. Jelikož druhou už neodvrátili, bylo srovnáno na 1:1 na gemy. Č'-čen Čang s Macháčem ovšem za stavu 5:5 potřetí v utkání uspěli na returnu, po něm za necelou hodinu a půl slavili postup do čtvrtfinále.

V boji o vyrovnání svého grandslamového maxima se utkají s nejvýše nasazeným deblem turnaje Granollers, Zeballos.

Tomáš Macháč příští týden zajisté vylepší nejlepší žebříčkové umístění ve čtyřhře. Aktuálně se nachází na 65. příčce rankingu deblu, minimálně se dostane na 56. pozici. V případě čtvrtfinálového skalpu favoritů bude v TOP 50.

Grandslam

Roland Garros, Paříž (FRA, 53 478 000 EUR, antuka)
Osmifinále čtyřhry mužů
MACHÁČ, Čang (CHN) – M. González, Molteni (oba ARG) 6:3, 7:5