VIDEO: Jako Južnyj! Shapovalov třískal raketou o vlastní hlavu

- Jan Vojkůvka

Dnes již legendární video, na kterém Michajl Južnyj mlátil raketou o vlastní hlavu a způsobil si krvácející ránu, má své napodobení. Postaral se o něj kanadský tenista Denis Shapovalov, který si uštědřil pár ran raketou do hlavy během utkání třetího kola Roland Garros proti Hubertovi Hurkaczovi. Tak vážné následky, které pocítil Južnyj, však Kanaďanův čin neměl.

Když před šestnácti lety v Miami ruský tenista Michajl Južnyj v utkání s Nicolasem Almagrem začal bušit raketou do vlastní hlavy, sám asi netušil, jak virálním se toto video stane. Od té doby jej viděly desítky milionů lidí po celém světě a svým způsobem se stalo legendární ukázkou toho, jak může člověk při hraní tenisu vybuchnout.

Zatímco Južnyj potřeboval po svém činu ošetření kvůli krvácející ráně, takovým následkům se Denis Shapovalov v Paříži vyhnul. Jeho páteční výbuch vzteku však v mnohém Južnyho připomněl.

Kanaďan se v průběhu utkání s Hubertem Hurkaczem, které bylo nakonec přerušeno za stavu 3:6, 6:7, 1:2 v jeho neprospěch kvůli dešti, nedokázal ovládnout a po ztracené výměně se rovněž třikrát udeřil raketou do hlavy. Stalo se tak poté, co v osmém gemu druhé sady promarnil dvakrát příležitost, jak zaútočit na servis soupeře.

Utkání se bude dohrávat v sobotu, jakmile to počasí dovolí. Shapovalovi restart po pátečním přerušení střetnutí, byť na kurt půjde se ztrátou dvou setů, může jedině pomoci. Jednoznačným favoritem na postup do osmifinále je však Hurkacz.