Duo K+S v Paříži opět udeřilo. Čekaly fičák, ten se nekonal

- Jan Kousal

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE – Ženská čtyřhra na Roland Garros bez spojení K+S? Ne tak docela. Po letech se však ve Francii pod tímto označením neskrývá veleúspěšná dvojka Krejčíková/Siniaková, nýbrž zbrusu nový grandslamový pár Miriam Kolodziejová a Anna Sisková. Ty hned na úvod deblového turnaje zaskočily ruské favoritky.

Pro Siskovou se přitom jednalo o premiérový start v hlavní soutěži grandslamu. „Když jsme začaly, tak to bylo tak nějak v pohodě a opadlo to ze mě,“ odmítala nervozitu. „Hrály jsme spolu hodně turnajů před Paříží, takže jsem věděla, že mám vedle sebe oporu,“ ocenila svou spoluhráčku tenistka, která se doposud na turnajích velké čtyřky objevila jen jednou v kvalifikaci, a sice ve Wimbledonu při neúčasti Rusek a Bělorusek.

Právě proti ruskému páru Alexandrovová/Pavljučenkovová ukázala, že je na takto velkém podniku rozhodně právem. Výhra 6:4 a 7:6(6) je toho jasným důkazem. Ve druhé sadě přitom za stavu 5:6 a 0:40 musela česká dvojice odvracet tři setboly.

„Soupeřky byly samozřejmě těžké, ale hrály jsme dobře. Začaly jsme lépe, všechno nám vycházelo. Na síti jsme dnes byly strašně aktivní. Myslím, že po většinu zápasu jsme byly lepší,“ hodnotila debutantka. „Byl to těžký los, ale přehrály jsme je tím, že jsme hrály víc deblově a snažily se víc něco vytvořit na síti,“ doplnila svou parťačku Kolodziejová.

„Ony hrají hrozně dobře odzadu, ženou to. Výhodou pro nás byly horší podmínky, nebylo to tak létavé a to sedělo nám,“ pokračovala tenistka z Litvínova. Ta se vzhledem k větším zkušenostem s grandslamovými turnaji tak trochu ujala i role mentorky pro svou kolegyni.

„Jen jsem k Aničce prohodila, že máme těžké soupeřky a že si to chceme užít. A taky, že to bude fičák. Znám je obě a vím, že hrají rychle,“ prozradila. Nakonec to tak horké nebylo. „Říkala jsem jí, ať je připravená, že to bude svištět. Ale naštěstí to, díky počasí, nesvištělo,“ pousmála se.

Kolodziejová se Siskovou už spolu působily na menších turnajích a rády by spolu minimálně dokončily sezónu.

Roland Garros, Paříž (FRA, 53 478 000 EUR, antuka)
1. kolo čtyřhry žen 
KOLODZIEJOVÁ, SISKOVÁ – Alexandrovová, Pavljučenkovová 6:4, 7:6(6)