Výhry člověka nabíjí, nedělá si Vondroušová nic z čekání. Na řadě je kvalifikantka

- Jan Kousal

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE – Český tenis má jistou účast v osmifinále Roland Garros. Postarala se o ni pátá nasazená Markéta Vondroušová, která v utkání třetího kola porazila poměrem 6:1 a 6:3 Chloé Paquetovou, domácí přemožitelku Kateřiny Siniakové. O čtvrtfinále se popere se srbskou kvalifikantkou Olgou Danilovičovou.

Vondroušová před utkáním s Paquetovou věštila pořádný francouzský kotel. Očekávání se naplnila. „Bála jsem se, že mi budou křičet do servisu a bude to takový všelijaký. Překvapilo mě, jak to bylo v pohodě,“ nestěžovala si nijak na domácí ochozy, které se jinak v průběhu turnaje dostaly pod palbu kritiky.

„Jí samozřejmě fandili hodně, ale i když já jsem vyhrála hezký míč, zatleskali mi. Nebylo to nepříjemné prostředí, jak bych očekávala,“ ocenila naopak.

Jediným problémem tak znovu bylo čekání v kombinaci s deštěm. I s tím se ale loňská královna Wimbledonu dokázala poprat. „Kupodivu jsem byla úplně v pohodě,“ nenechala se rozhodit.

„Sice jsem se rozcvičovala asi šestsetkrát, ale nejnepříjemnější bylo, když jsme už šly na kurt a v půlce cesty nám řekli, že bude pršet a musíme se vrátit do šatny,“ komentovala kuriózní odložení duelu na poslední chvíli. „Už jsem si říkala, že se snad zase nedostanu na kurt. Ale i kdybychom musely čekat až do noci, budu v pohodě. Člověka nabíjí, že vyhrává.“

Vývoj utkání měla, snad až na drobnou krizi ve druhém setu, absolutně pod kontrolou. „Jedna strana byla trochu proti větru, těžko se tam hrálo. Sice jsem měla brejkboly na 5:1, ale pak mi při mém servisu urazila tři údery a uvolnila se,“ vracela se Vondroušová k momentu, kdy se jí soupeřka začala přibližovat. „Ale pořád jsem zůstávala v klidu. Věděla jsem, že můžu hrát i na její servis.“

V dalším kole ji čeká srbská kvalifikantka Olga Danilovičová, dcera úspěšného basketbalisty Predraga Daniloviče, se kterou se Vondroušová zná už z juniorských let.

„Ona byla hodně dobrá už jako mladá, vyhrála turnaj WTA, když jí bylo 17 nebo 18. Pak se trošku zasekla, ale myslím, že má na to být hodně vysoko,“ řekla na adresu své příští sokyně. „Její zápas s Vekičovou jsem viděla celý a hrály fakt dobře, takže čekám, že to zase bude dřina.“

Roland Garros, Paříž (FRA, 53 478 000 EUR, antuka)
3. kolo dvouhry žen 
Chloé Paquetová (FRA, 136.) – MARKÉTA VONDROUŠOVÁ (6.) 1:6, 3:6