VIDEO: Kuriózní skreč! Domácí tenista na RG vzteky nakopl reklamu a zranil se

- Jan Vojkůvka

Francouzský tenista Arthur Rinderknech byl během utkání druhého kola Roland Garros proti Tomásovi Martínovi Etcheverrymu plný emocí. Ty radostné v průběhu střetnutí vystřídaly smutné a zlostné. Ve čtvrtém setu pak vzteky nakopl reklamní tabuli vedle kurtu a zranil si nohu, kvůli čemuž za stavu 6:3, 7:6, 1:6 a 0:5 duel skrečoval.

Rinderknech, který je na 69. místě světového žebříčku, hrál ve čtvrtek pozdě večer na kurtu číslo 7 proti favorizovanému Etcheverrymu. Před hlasitou podporou domácího publika se Rinderknech dostal do vedení 2:0 na sety, ale v dalších dvou sadách utrpěl herní kolaps.

Přestože měl Rinderknech možnost nadále bojovat o postup do třetího kola, ve čtvrtém setu ho za stavu 0:2 přepadla frustrace a kopl do reklamní tabule, při čemž se zranil.

O dva gemy později si Rinderknech vyžádal lékařské ošetření a v dalším gemu za stavu 0:5 ve čtvrtém setu byl Rinderknech nucen utkání skrečovat. Do třetího kola tak postoupil Etcheverry po velmi kuriózním zranění soupeře, jenž neusnesl tíhu okamžiku a neudržel nervy na uzdě.

„Fyzicky se cítím velmi dobře, ale prostě jsem to zkazil,“ řekl Rinderknech francouzskému listu L'Equipe. „Za stavu 0:2 jsem trochu naštvaně kopl do tabule, když mi ve čtvrtém setu prorazil podání. V tuhle chvíli opravdu nevím, ale doufám, že jsem si ten prst nezlomil. Postupem času už jsem se nemohl ani postavit nohou na zem,“ dodal.

Podle pátečních zpráv v L'Equipe si Rinderknech palec na noze nezlomil, ale má poškozenou chrupavku a působení v Paříži pro něj skončilo. Odstoupil musel i ze čtyřhry, díky čemuž se do hlavní soutěže dostal Petr Nouza s Venezuelanem Martinezem.