Zraněné partnerky Siniakové. Jedné poslala květiny, druhá jí nadhodila hvězdu

- Jan Kousal

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE – Smůla se jí lepí na paty. Anebo spíš jejím partnerkám. Po rozchodu s Barborou Krejčíkovou spojila Kateřina Siniaková síly nejprve s Australankou Storm Hunterovou, tu však ze hry na dlouhou dobu vyřadila přetržená achilovka. Poslední turnaje tak absolvovala rodačka z Hradce Králové s Taylor Townsendovou, jenže ani s ní se nakonec v Paříži, kvůli zranění Američanky, nepředstaví. Společnost jí tak na kurtu bude dělat velká singlová hvězda Coco Gauffová.

Od nově spojeného páru Hunterová, Siniaková se očekávaly velké věci. Když pak v únoru získaly v Dubaji první společnou trofej, začala mít tato očekávání reálné obrysy. Jenže pak přišel duben a krutá Australančina diagnóza.

„Bylo pro mě těžké, když jsem zjistila, co se Storm stalo. Ani ne tak kvůli tomu, co bude s námi, ale bylo mi jí spíš líto, protože je jasné, že se do konce sezony nevrátí,“ vracela se Siniaková k dubnovému rozpadu nově složeného páru. „Na kurtu to bylo skvělé, ona je hrozně pozitivní a do toho se nám dařilo, což byl skvělý bonus. Užívala jsem si to s ní, takže to pro mě bylo velké zklamání. Bude mi chybět.“

S Hunterovou však i nadále vřele komunikuje. „V kontaktu jsme, hrozně mě mrzí, že je tak daleko, jinak bych ji určitě navštívila,“ povzdechla si česká hráčka. „Alespoň jsem jí poslala květiny, to bylo jediné, na co jsem se zmohla,“ doplnila s dovětkem, že se případnému restartu spolupráce nebrání, ale že ukáže čas.

Otázka, s kým bude hrát místo Hunterové, se v tu chvíli vyřešila rychle.

„Sešlo se to skvěle, že jsem našla Taylor,“ vyprávěla deblová olympijská šampionka. Jenže ani tento příběh neměl dlouhého trvání. Také Američanku totiž vyřadilo ze hry zranění. „Ani jedna z holek za to samozřejmě nemůže, je to prostě součástí cesty a bohužel měly smůlu,“ nebylo pro ni těžké najít pochopení.

Townsendová alespoň pomohla Siniakové narychlo sehnat partnerku do Paříže, tou bude velká favoritka singlového pavouka Coco Gauffová. „Tím, že Jessica (Pegulaová) se taky odhlásila, tak mě Taylor navedla, že Coco taky nikoho nemá. Tak nějak jsme se daly dohromady,“ líčila hráčka, která si ve Francii střihne kromě singlu a deblu ještě mix se svým partnerem Tomášem Macháčem.