Výměna je kompletní! Po světovém výběru má nového kapitána i tým Evropy

- Marek Bartošík

Oba týmy v Laver Cupu budou mít od roku 2025 nové kapitány. Zatímco výběr zbytku světa povede příští rok v San Franciscu legendární Američan Andre Agassi, jeho novým evropským protějškem bude Francouz Yannick Noah.

Pořadatelé týmového Laver Cupu informovali o změně na pozici kapitána Evropanů ve středu ráno. Excentrický Francouz Yannick Noah vystřídá legendárního Švéda Björna Borga, který se s kapitánskou pozicí rozloučí při letošním ročníku v Berlíně (20.–22. září).

„Jsem opravdu poctěn nabídkou stát se kapitánem týmu Evropy pro Laver Cup,“ uvedl Noah. „Byl jsem nějakou dobu mimo hru a věnoval jsem se muzice, ale jsem nadšený z tohoto nového dobrodružství. Miluji týmové soutěže a emoce, které přinášejí.“

Čtyřiašedesátiletý Noah získal na elitním okruhu 23 singlových titulů, ten největší přišel na památném Roland Garros 1983. Bývalý třetí hráč žebříčku ATP zůstává posledním Francouzem, jenž získal grandslamový titul v mužské dvouhře.

Soupeřem charismatického Francouze bude populární Američan Andre Agassi. Čtyřiapadesátiletý rodák z Las Vegas zkompletoval v letech 1990–1999 tzv. kariérní „Super Slam“, který zahrnuje triumf na všech čtyřech grandslamech, Turnaji mistrů a olympijských hrách.

Agassi nahradí příští rok v San Franciscu svého krajana a bývalého rivala Johna McEnroea. Ten musel v Laver Cupu nejprve skousnout čtyři porážky, loni ve Vancouveru i předloni v Londýně ale dovedl výběr zbytku světa k vítězství.