Macháč a Siniaková si zkusí mix na Roland Garros. Hrát bude i duo Tsitsidosa

- Marek Bartošík

Na grandslamovém Roland Garros už je znám také los smíšené čtyřhry neboli mixu. Do této soutěže naskočí Kateřina Siniaková se svým přítelem Tomášem Macháčem. Barbora Krejčíková spojila síly s Belgičanem Joranem Vliegenem. Na pařížské antuce se představí rovněž Řek Stefanos Tsitsipas se Španělkou Paulou Badosaovou, kteří spolu tvoří pár i v soukromí.

Kateřina Siniaková a Tomáš Macháč si už spolu zahráli na Australian Open 2022, tehdy skončili v úvodním kole mixu. Na letošním Roland Garros zkusí vyzrát na sedmé nasazené tchajwansko-polské duo Su-wej Sie, Jan Zieliňski.

Sie a Zieliňski se bok po boku zatím představili „pouze“ letos v Austrálii, kde si dokráčeli až pro titul! Tchajwanská tenistka je aktuální světovou jedničkou ve čtyřhře, na kontě má celkem osm grandslamových trofejí.

Zajímavý pár tvoří Barbora Krejčíková a Belgičan Joran Vliegen, kteří absolvují společnou premiéru. Jejich první překážkou bude chorvatská dvojice Donna Vekičová, Ivan Dodig. Osmadvacetiletá Krejčíková by ráda navázala na tři triumfy ze smíšené čtyřhry na Australian Open z let 2019 až 2021.

V pavouku mixu najdeme i Stefanose Tsitsipase s Paulou Badosaovou. I když tento slavný pár s přezdívkou „Tsitsidosa“ oznámil zkraje května rozchod, brzy se dal opět dohromady. Hvězdná dvojice začne v Paříži proti Japonce Eně Šibaharaové a Američanovi Nathanielovi Lammonsovi.

Nasazenými jedničkami smíšené čtyřhry na Roland Garros 2024 jsou Australané Matthew Ebden a Ellen Perezová. Titul obhajují Japonka Miju Katová a Němec Tim Pütz. Soutěže mixu se zúčastní celkem 32 dvojic.

Kompletní los naleznete ZDE.