Čtyřhra na Roland Garros: Těžký los pro Pavláska a Macháče, v akci bude i šest Češek

- Marek Bartošík

Celkem osmi českých zástupců se týkal los mužské a ženské čtyřhry na grandslamovém Roland Garros. Na pařížské antuce se po boku zahraničních parťáků představí Adam Pavlásek, Tomáš Macháč, Kateřina Siniaková, Barbora Krejčíková, Linda Nosková a Marie Bouzková. Ryze českou dvojici vytvořily Miriam Kolodziejová s Annou Siskovou.

Nejtěžší los pro úvodní kolo čtyřhry vyfasovali bezesporu Adam Pavlásek s Arielem Beharem. Sehraná česko-uruguayská dvojice vyzve Američana Rajeeva Rama a Brita Joea Salisburyho, kteří plní roli třetích nasazených. Ram se Salisburym už mají na společném kontě čtyři grandslamové vavříny (Australian Open 2020, US Open 2021–2023).

Proti nasazené dvojici začnou také Tomáš Macháč a Číňan Č'-čen Čang. Semifinalisté Australian Open zkusí porazit nasazené dvanáctky Andrease Miese z Německa a Brita Neala Skupského.

V pavouku ženské čtyřhry figurují jako turnajové pětky Kateřina Siniaková s Američankou Coco Gauffovou. Siniaková měla původně hrát po boku jiné Američanky Taylor Townsendové, tu ale zastavilo zranění. Nově utvořená česko-americká dvojice narazí v úvodním kole na Kazachstánku Annu Danilinovou a Číňanku I-fan Sü.

Ještě lépe, konkrétně jako čísla 4, jsou nasazeny Barbora Krejčíková s Němkou Laurou Siegemundovou. Zkušené tenistky budou v první rundě plnit roli favoritek proti Polce Katarzyně Piterové a Slovence Anně Karolíně Schmiedlové.

Nasazenými sedmičkami jsou loňské čtvrtfinalistky Marie Bouzková a Sara Sorribesová Tormová. Usměvavá Češka a její španělská kamarádka začnou letos na pařížské antuce proti Argentince Marii Lourdesové Carleové a Francouzce Diane Parryové.

Linda Nosková si vyzkouší spolupráci s Terezou Mihalíkovou, česko-slovenské duo nastoupí proti francouzským divokým kartám Else Jacquemotové a Harmony Tanové. Ve druhém kole by Nosková a Mihalíková mohly změřit síly s Krejčíkovou a Siegemundovou.

Jedinou ryze českou dvojici tvoří Miriam Kolodziejová a Anna Sisková, které vyzvou Rusky Jekatěrinu Alexandrovovou a Anastasii Pavljučenkovovou. V případě postupu můžou Češky narazit na Siniakovou a Gauffovou.

Kompletní los všech soutěží na Roland Garros naleznete ZDE.