Dominantní vstup Vondroušové do French Open. Na první kolo dobré, pochvalovala si

- Jan Kousal

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE – Tam, kde před pěti lety dotáhla do vítězného konce památné semifinále s Britkou Kontaovou, tedy na kurtu Simonne Mathieuové, zahájila Markéta Vondroušová hlavní soutěž letošního ročníku Roland Garros. A vstup do turnaje to byl povedený. Aktuální wimbledonská šampionka povolila Španělce Masárové jen čtyři hry.

Hodina a čtrnáct minut. Tak dlouhá, či spíše krátká, byla první letošní pařížská směna Markéty Vondroušové. Není tedy divu, že po utkání panovala spokojenost. „Na první kolo to bylo dobré,“ těšilo momentální českou jedničku.

„Soupeřka dobře podává a je to taková hra-nehra, což je občas zrádné,“ prohlásila na adresu Španělky Masárové, jejíž zbraně se jí však podařilo dokonale eliminovat tradičně pestrou hrou plnou kraťasů a změn tempa výměny. „Takové výměny na antuce prostě jsou. Občas je to náročnější, ale od toho tu jsme.“

Tenistka ze Sokolova si tak připsala další vítězství na dvorci, na kterém před pěti lety vybojovala proti Britce Kontaové své první grandslamové finále.

„Hrála jsem tam tenkrát i se Suárezovou Navarrovou, to byl moc hezký zápas,“ připomněla napínavý duel se Španělkou. „S trenérem jsme se o tom bavili, celkově mám na ten kurt pěkné vzpomínky a cítím se tam dobře,“ potvrdila.

Antuková sezóna je u světové šestky zatím proměnlivá. „Je to takové nahoru-dolů. Chápu, že se ode mě na antuce možná očekává více, ale beru to teď zápas od zápasu,“ svěřila se. Úspěšný vstup do hlavní soutěže druhého grandslamu sezóny tak může být velmi vítanou vzpruhou.

Stejně jako ostatně celá republika ani ona neunikla české hokejové horečce. „Byly jsme se ségrou, když hráli s Británií, než jsem odjela na turnaj do Štrasburku. Bylo to skvělé,“ podělila se o osobní zážitek z mistrovství světa v hokeji.

„Včera jsme koukali do večera. Hrála jsem dneska první zápas, tak jsem si musela ráno trošku přivstat, ale říkali jsme si, že si to nenecháme ujít,“ pokračovala. „Je skvělé, jak to sjednotí národ, to je moc hezké.“

Roland Garros, Paříž (FRA, 53 478 000 EUR, antuka)
1. kolo dvouhry žen
Rebeka Masárová (ESP, 94.) – MARKÉTA VONDROUŠOVÁ (6.) 1:6, 3:6