Proměnlivé podmínky jí šly na ruku. Dobře jsem se s nimi sehrála, jásala Bouzková

- Jan Kousal

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE – Ne vždy se jí v Paříži dařilo, teď už má ale Marie Bouzková příjemnou jistotu 2. kola. Do něj si po výsledku 6:2 a 6:4 proklestila cestu přes nebezpečnou Rusku Veroniku Kuděrmetovovou, která plnila roli 29. nasazené.

Klíč k úspěchu v utkání s výše postavenou soupeřkou viděla Bouzková jasně – podání. „Servis mě doopravdy podržel, hlavně v prvním setu. Tam se mi hodně ulevilo hned po prvním gemu,“ poznamenala sympatická Češka.

Když k tomu přidala velmi dobrý return a celkově solidní hru, bylo vymalováno. „Dobře jsem dnes četla její hru a myslím, že i úderově. Připadalo mi, že jsem tam byla vždycky včas. Pak se samozřejmě hraje líp,“ potěšilo ji.

„Snažila jsem se mít lepší začátek než na minulých turnajích tento rok. To se povedlo a jsem moc ráda, že jsem to nakonec vybojovala,“ doplnila Bouzková, která se velmi dobře vyrovnala i s proměnlivým pařížským počasím.

„Je fakt, že v jednu chvíli foukal hodně vítr. Občas jsem si s tím musela pohrát, někdy to letělo víc, jindy zase naopak,“ přiznala. Obtížné podmínky však dokázala ukočírovat. „Myslím ale, že jsem se s nimi dobře sehrála,“ pousmála se.

Vítězství má o to vyšší cenu, že se Bouzkové na druhém grandslamu sezóny doposud příliš nedařilo. „Poslední léta říkám, že to tu mám ráda. Samozřejmě ne vždycky se daří. Teď jsem strašně ráda, že jsem tu zase uhrála nějaké kolo,“ netajila se.

Po změně v trenérském týmu a zranění lokte se tak Bouzková vrací na pozitivní vlnu. Regeneraci po vítězném duelu si osladí finálovým zápasem hokejového mistrovství světa. „Sledujeme všechno a samozřejmě budeme Čechy podporovat,“ vzkázala na dálku do Prahy.