První zápas po více než měsíci zvládla. Bouzková zahájila generálku na RG výhrou

- Jan Vojkůvka

Marie Bouzková, která nehrála soutěžní zápas od začátku dubna, zahájila kvalifikaci na generálce před Roland Garros úspěšně. Na antuce ve francouzském Štrasburku dokázala kvalifikační jednička porazit domácí Jessiku Ponchetovou 6:4, 6:1.

Pětadvacetiletá Bouzková naposledy startovala na začátku dubna v kolumbijské Bogotě, kde se probila až do finále. V něm nakonec prohrála s domácí Camilou Osoriovou 3:6, 6:7, přičemž se u ní navíc objevily zdravotní problémy. Kvůli zranění lokte musela vynechat turnaje v Madridu a Římě, což byla před pařížským grandslamem velká komplikace.

Česká tenistka se ale naštěstí dokázala ze svých obtíží dostat a přeci jen jeden turnaj před Roland Garros absolvuje. Na pětistovce ve Štrasburku se však nevešla do hlavní soutěže a v sobotu tak musela naskočit do kvalifikace, ve které plní roli nasazené jedničky.

V úvodním kole Bouzková čelila domácí Ponchetové a zápas zvládla, navíc ho zakončila poměrně suverénně ziskem pěti her v řadě.

V prvním setu sice Bouzková dvakrát prohrávala se ztrátou servisu, ale v obou případech dokázala zaznamenat rebrejk. Od stavu 3:4 navíc dvorci dominovala a získala devět z deseti odehraných gemů, včetně zmíněné šňůry pěti gemů ve druhém dějství.

O postup do hlavní soutěže si česká favoritka zahraje v neděli proti kvalifikační šestce a světové sedmdesátce Cristině Bucsaové ze Španělska.