Plán zápasů na finále BJKC odtajněn. Kdy vstoupí do turnaje Češky?

- Marek Bartošík

České tenistky už vědí, kdy se představí ve čtvrtfinále závěrečného turnaje Poháru Billie Jean Kingové ve španělské Seville. Výběr kapitána Petra Pály vstoupí do akce v sobotu 16. listopadu nejdříve od 17:00, jeho protivníkem bude vítěz zápasu mezi Polskem a domácím Španělskem. Pořadatelé zároveň oznámili, že prodej lístků začne ve čtvrtek 16. května ve 12:00.

Právě duel mezi Španělskem a Polskem, tedy potenciálními soupeři českého týmu, otevře ve středu 13. listopadu od 17:00 finálový turnaj v Seville. Ten je pojmenován po legendární americké tenistce Billie Jean Kingové.

Plán zápasů jistě nepotěší polský tým, jelikož světová jednička Iga Šwiateková by se měla účastnit Turnaje mistryň v saúdskoarabském Rijádu (ten skončí až 9. listopadu). Je tedy velmi pravděpodobné, že hvězdná Šwiateková stejně jako v předchozích letech finále BJKC vynechá.

Ve čtvrtek a v pátek se uskuteční zbývající zápasy úvodního kola. V sobotu 16. budou na programu dvě úvodní čtvrtfinále, přičemž Češky zasáhnou do toho večerního. V neděli 17. budou následovat dvě zbylá čtvrtfinále.

Jestliže české tenistky zvládnou vstup do turnaje, bude je v pondělí 18. listopadu od 17 hodin čekat semifinále. V něm můžou narazit na Itálii, Japonsko, nebo Rumunsko. V úterý 19. se uskuteční druhé semifinále. Souboj o titul je na programu ve středu 20. listopadu od 18 hodin.

Pro družinu kapitána Petra Pály je plán zápasů výhodný v několika směrech. Češky budou mít především po každém utkání garantovaný volný den, což jim scházelo v loňském i předloňském ročníku turnaje, kdy vypadly shodně v semifinále. Zároveň se české tenistky, které by se zúčastnily Turnaje mistryň, můžou s dostatečnou časovou rezervou přesunout z Rijádu do Sevilly.