Bývalá světová jednička má rakovinu. Vypadám, jako bych se popral, vtipkuje

- Filip Lefenda

Někdejší první hráč žebříčku ATP Andy Roddick promluvil o svých zdravotních problémech. Vítěz US Open z roku 2003 a trojnásobný wimbledonský finalista otevřeně přiznal, že se po konci kariéry potýká s rakovinou kůže.

Roddickovi měl být před několika lety odstraněn zhoubný nádor na rtu. „Nikdy jsem o tom nemluvil. Od doby, co jsem přestal hrát, jsem měl různé typy rakoviny kůže,“ vylíčil v posledním dílu svého podcastu.

„Dnes ráno jsem podstoupil další laser obličeje. Těm, co nás sledují na Youtube, by mohlo připadat, že jsem se popral,“ narážel s úsměvem na rudé skvrny na svém obličeji.

„Příznaky takového onemocnění se neobjeví v osmi letech, ale klidně až v osmatřiceti,“ upozornil a apeloval na rodiče dětí, aby nepodceňovali mazání ochranným krémem. „Obzvlášť, pokud jsou tenisty,“ radí muž, jenž je sám otcem dvou ratolestí.

Kdysi vyhlášený americký „bombarďák“ totiž tuší, že jde o následky nadměrného trávení času na přímém slunci, které je pro profesionální tenisty typické. Se zdravotními problémy se bude dle svých slov potýkat už po zbytek života. Vítěz 32 titulů z elitního okruhu musí nadále podstupovat pravidelné kontroly u dermatologa.

Andy Roddick pověsil raketu na hřebík krátce po dovršení třiceti let. Poslední turnaj odehrál na US Open v roce 2012. Po ukončení aktivní kariéry působí v roli tenisového komentátora a analytika. Pravidelně vydává také svůj podcast.