Allertová se vrací po nemoci: Do Paříže jedu s tím, že nemám co ztratit

- Jakub Mezlík

Třiadvacetiletá česká tenistka Denisa Allertová začala sezonu skvěle. Na Australian Open dosáhla svého grandslamového maxima, v Indian Wells porazila světovou dvojku Angelique Kerberovou. Přechod na antuku ji ovšem zkomplikovala angína.

Allertová se musela odhlásit z pražského turnaje ve Stromovce, nebude hrát ani v Norimberku. „Bohužel jsem dobrala jedny antibiotika a angína se mi znovu vrátila, tak jsem musela nasadit další,“ popisuje průběh své nemoci aktuálně 69. hráčka světového žebříčku.

Na blížící se French Open by ale měla být fit. „Už se cítím dobře, antibiotika mám do úterý, takže v příštím týdnu už začnu trénovat.  Jsem ráda, že můžu být konečně zpátky na kurtu,“ kvituje Allertová.

Zároveň přiznává, že ostrý start v podobě Roland Garros nebude jednoduchý: „Když takhle dlouho nehrajete, tak se do toho pak stejně dlouho dostáváte. Nevytvářím na sebe žádný tlak, neříkám si, co bych chtěla uhrát. Jedu tam s tím, že nemám co ztratit a uvidíme, jak to půjde.“

V minulém roce porazila ve Francii v úvodním kole Britku Kontaovou, s níž svedla zejména v prvním setu neuvěřitelný boj, který vyvrcholil až vítězstvím Allertové v tie-breaku v poměru 19:17. Ve druhém kole ale nestačila na Bulharku Pironkovovou.

Stejně jako loni je spolu s Petrou Cetkovskou přihlášena i do čtyřhry. Minulou sezonu prohrály české tenistky v prvním kole s párem Dateová Krummová/Schiavoneová, od vítězství je však dělil pouhý míček. „Padly jsme z mečbolu, tak snad se od toho letos odrazíme a doufám, že se nám povede něco uhrát,“ přeje si Allertová.

Čtyřhry dle svých slov hraje ráda, i když je až ve čtvrté stovce. „Debly mě baví, hrála bych je i častěji, ale bohužel na to nemám dobrý žebříček. Na grandslamech se nasazení přepočítává ze singlového, takže tam je ta šance větší a už se na to těším.“