První titul po návratu mě dojal. Teď chci uspět i v singlu, říká Malečková

- David Schlegel

Loni v červenci si Jesika Malečková ošklivě zpřetrhala vazy v kotníku a dlouho pauzírovala. Po návratu se jí zatím daří lépe ve čtyřhře, v níž vyhrála – pokaždé s jinou partnerkou – už tři turnaje. Naposledy před týdnem uspěla po boku domácí Conny Perrinové ve švýcarské Bellinzoně. Podle svých slov však Jesika Malečková ještě neřekla poslední slovo ani v singlu.

Jesiko, moc gratuluju ke třetímu deblovému triumfu po vašem zranění v Budapešti. V jaké se cítíte formě?
Moc děkuju, myslím že v celkem dobré. (usmívá se)

V první polovině dubna jste vyhrála deblový turnaj ve švýcarské Bellinzoně. Které utkání tam bylo nejtěžší? Co nakonec rozhodlo o tom, že jste s domácí Perrinovou turnaj ovládly?
Určitě byl nejtěžší ten první zápas (proti Dürstové a Radišičové, pozn. red.). Soupeřky měly dokonce i mečbol, nám se to ale povedlo „přežít“ a dojít až k vítězství. Finále bylo taky těžké, ale to byl super zápas, měl hodně otáček a zvratů (Malečková s Perrinovou zvítězily nad dvojicí C. Corleyová, I. Corleyová 6:7, 7:6 a 10:7, pozn. red.). Myslím, že rozhodla dobrá komunikace a dobrá energie mezi námi.

Vaši kariéru přibrzdilo loňské červencové zranění na turnaji WTA v Budapešti. Mohla byste se ještě jednou vrátit k téhle nešťastné události? Jak bylo zranění vážné a kdy jste se vrátila do tréninku?
Zpřetrhala jsem si vazy v kotníku přímo v zápase, čtyři týdny jsem nemohla chodit. Musela jsem chodit o berlích a mít nohu „nahoře“ v ortéze. Bylo to náročné. Bohužel i zranění patří ke sportu. Byla to nepříjemná brzda, ale to už je minulost, takže je lepší dívat se na to, co je teď. (usmívá se) Asi to tak mělo bohužel být. Vždycky říkám, že všechno je tak, jak má být.

Hned první turnaj po návratu jste ve čtyřhře po boku Estelle Cascinové vyhrála. Překvapilo vás to?
Překvapilo, byla jsem skoro dojatá. (směje se) Nečekala jsem to vůbec. Kotník mě ještě pobolíval a trochu otékal. Říkala jsem si, jestli to ta noha vůbec vydrží. A vydržela. Podle mě to nemohlo vyjít líp. Byla jsem vděčná za to, že můžu zase hrát.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Jess Malečková (@jessulda)

Ve čtyřhře se vám hodně daří, ale ve dvouhře to zatím není úplně ono. Upřednostňujete nyní debla nebo věříte, že jste ani v singlu ještě neřekla poslední slovo?
Určitě jsem ve dvouhře neřekla poslední slovo. (usmívá se) Plán po zranění byl začít čtyřhrou a nedat noze hned takovou zátěž. Přece jenom hrajete na půl kurtu.

Hodně střídáte partnerky. Tři turnaje po návratu jste vyhrála pokaždé s někým jiným: s Cascinovou, Chwaliňskou a Perrinovou. Jak si parťačky vybíráte?
Na turnaje jsme domluvené s Majou Chwaliňskou, ale bohužel ještě nemáme tak dobrý společný žebříček, abychom se všude dostaly. Někdy se náš program liší, a proto musíme hrát i s někým jiným.

Jaké máte nejbližší tenisové cíle?
Můj nejbližší tenisový cíl je hrát grandslamy. A je jedno jestli ve dvouhře nebo ve čtyřhře.

Jak se cítíte po zranění? A jaké máte nejbližší turnajové plány?
Cítím se teď dobře. Nejbližším turnajem, který jsem plánovala hrát, bylo portugalské Oeiras, ale nedostala jsem se do pavouka, takže mě nyní čeká turnaj ve Wiesbadenu v Německu.