Trofej a Porsche k tomu! Ani nemám řidičák, směje se šampionka ze Stuttgartu

- Jan Vojkůvka

Světová čtyřka Jelena Rybakinová potvrdila ve finále turnaje WTA ve Stuttgartu roli favoritky a slaví vítězství na tamní halové antukové pětistovce! V nedělním utkání kazachstánská tenistka porazila rozjetou Ukrajinku Martu Kosťukovou za 71 minut po setech dvakrát 6:2. Ve francouzském Rouenu se z triumfu raduje Sloane Stephensová.

Cesta Rybakinové do finále nebyla jednoduchá. Ve všech odehraných zápasech totiž musela jít do tří setů a příliš sil tak nepošetřila. Přesto postupně vyřadila Veroniku Kuděrmetovovou, Jasmine Paoliniovou a v semifinále světovou jedničku Igu Šwiatekovou.

Ve finále na kazachstánskou hráčku čekala Ukrajinka Marta Kosťuková, která v průběhu turnaje porazila hned tři hráčky Top 10, což završila semifinálovým triumfem nad Markétou Vondroušovou. V nedělním souboji o titul se proti Rybakinové ovšem vůbec nechytala.

Favorizovaná světová čtyřka neprohrála ani jednou podání a do obou setů vstoupila brejkem. V obou sadách pak navíc navýšila své vedení shodně v sedmých gemech.

Vítězství 6:2, 6:2 vyneslo Rybakinové už třetí titul na okruhu WTA v této sezoně. Celkově se radovala ze zisku osmé trofeje na nejvyšším okruhu. Ve Stuttgartu však kromě trofeje a štědrého šeku na bezmála 124 tisíc dolarů obdržela ještě nový vůz značky Porsche, což je oficiální sponzor německé halové akce.

„No, a já nemám ani řidičák,“ smála se Rybakinová, která připustila, že nastala konečně chvíle, proč si řidičské oprávnění vyřídit. „Už nějakou dobu se do toho chci pustit. Tohle je velmi dobrá motivace,“ dodala šťastná Rybakinová.

Stephensová uspěla v Rouenu
Halový antukový turnaj ve francouzském Rouenu vyhrála Američanka Sloane Stephensová (39.). Nasazená šestka dokázala v nedělním utkání porazit za dvě hodiny a 12 minut Polku Magdu Linetteovou, kterou zdolala po setech 6:1, 2:6, 6:2.

Vítězka US Open z roku 2017 vybojovala na okruhu WTA osmý titul.