Premiérový titul po tříapůlhodinové bitvě! Hindová slaví v Turecku

- Jan Vojkůvka

Jednadvacetiletá Denisa Hindová se na turnaji ITF v turecké Antalyi dočkala zisku své první profesionální trofeje ve dvouhře. Ve finále, které se protáhlo na tři a půl hodiny, udolala Němku Chantal Sauvantovou 6:2, 6:7(3), 7:6(5).

Denise Hindové se prozatím během kariéry dařilo sbírat tituly pouze ve čtyřhře, ve které se prosadila celkem ke čtyřem trofejím. V singlu však na první úspěch musela dlouho čekat, byť si už třikrát zahrála ve finále a na řadě turnajů prošla do semifinále.

Své čekání prolomila v neděli v turecké Antalyi, kde na ni čekal souboj s třetí nasazenou Chantal Sauvantovou z Německa. Utkání se přeměnilo ve vyrovnanou a dramatickou bitvu plnou zvratů ve skóre.

Zatímco první set vyhrála Hindová 6:2, ve druhém dějství nedokázala udržet výhodu brejku a Sauvantová si vynutila rozhodující sadu po vítězství 7:3 v tiebreaku.

Třetí set začala Hindová výtečně a prokousala se do vedení 5:1. Náskok ovšem neudržela a navíc v desáté hře při vlastním podání nedokázala proměnit mečbol. Sauvantová ještě vykřesala jiskřičku naděje, když se ve skóre dokázala dotáhnout. Následně si vynutila rozhodující zkrácenou hru.

Hindová ale už svou šanci na turnajový titul nepustila. Sauvantová v klíčových okamžicích rozhodujícího tiebreaku chybovala a Hindová se dočkala vítězství 7:5.

Česká tenistka, jejímž žebříčkovým maximem ve dvouhře je 566. místo, se za dva týdny po připsání bodů do žebříčku posune někam na úroveň svého dosavadního maxima.