Šalková vyhrála pětasedmdesátku v Koperu! Slaví druhý deblový titul sezony

- Jan Vojkůvka

Když to nevyjde v singlu, tak to klapne v deblu! Devatenáctiletá Dominika Šalková (na snímku vpravo) pokračuje na své sérii turnajů ve Slovinsku a tentokrát slaví úspěch ve čtyřhře. V Koperu na turnaji ITF W75 vybojovala spolu s domácí Veronikou Erjavecovou druhý společný titul této sezony.

Šalková s Erjavecovou potvrdily v sobotním finále v Koperu pozici nasazených jedniček a porazily řecko-italskou dvojici Sapfo Sakellaridiovou a Auroru Zantedeschiovou 6:1, 6:3. Tímto drtivým vítězstvím navázaly na společnou trofej z únorového turnaje v portugalském Portu.

Devatenáctiletá Šalková, která vyhrála už devátou deblovou trofej v profesionální kariéře, tak nadále pokračuje ve vydařených představeních na slovinských kurtech. V březnu se české tenistce povedlo vyhrát singlový titul v Mariboru a následně na konci března dokráčela také do semifinále v Murské Sobotě.

Body z těchto dvou turnajů jí definitivně zajistily účast v kvalifikaci Roland Garros.

Velkou radost jí pochopitelně udělala i deblová trofej v Koperu. Díky tomuto vítězství se přiblíží ke svému kariérnímu maximu na žebříčku čtyřhry, v němž se posune na 159. místo.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Dominika Šalková (@dominika__salkova)

Štruplová vyhrála titul v Hammametu
Důvod k radosti má také devatenáctiletá Julie Štruplová. Češka společně s Ksenií Zajcevovou vyhrály titul na turnaji ITF W35 v tuniském Hammametu. Ve finále porazily nasazené jedničky Mariu Fernandu Herazovou Gonzalezovou a Kaylah McPheeovou po obratu 4:6, 6:4, 10:4.

Pro Štruplovou se jedná o první titul v této sezoně, z minulého ročníku má na kontě tři deblové trofeje.

Barnat s Lánikem vyhráli v Antalyi
Turnajovou trofej v turecké Antalyi vybojovali první nasazení Jiří Barnat s Tomášem Lánikem. Česko-slovenská dvojice ve finále porazila turnajové čtyřky Felixe Mischkera a Juana Pabla Paze po setech 7:6(5), 6:2.

Pro Barnata se jedná o druhý letošní titul z Antalye. Dohromady už během kariéry posbíral devět deblových trofejí.