VIDEO: Raducanuová se dere zpátky mezi elitu! Takhle si na ní vylámala zuby světová jednička

- Michal Hladký

Emma Raducanuová s každým zápasem roste. Vítězka US Open z roku 2021 nestačila ve čtvrtfinále turnaje ve Stuttgartu na světovou jedničku Igu Šwiatekovou, favorizované soupeřce ale dokázala zatopit. Příkladem může být výměna, ve které předvedla famózní obranu a parádním způsobem zaskočila polskou tenistku.

V roce 2021 se život Raducanuové otočil o 180 stupňů. V roli kvalifikantky ovládla US Open a postupně se probojovala až na desáté místo singlového žebříčku WTA. Jenže poté nastal výkonností propad, přičemž tohle trápení vyústilo až v sešup do čtvrté stovky světového rankingu.

Teď to však vypadá, že se herní rozpoložení rodačky z kanadského Toronta mění k lepšímu. Ve Stuttgartu prošla do čtvrtfinále, a přestože v něm podlehla Ize Šwiatekové po setech 6:7(2), 3:6, zanechala na kurtu dobrý dojem.

Svou houževnatost prokázala například za stavu 2:4, 40:30 ve druhém setu, kdy si na její neuvěřitelné obraně světová jednička vylámala zuby. A zápal nese Raducanuové ovoce, v příštím vydání žebříčku WTA poskočí o přibližně 80 míst.