Dejte tomu pár týdnů. Zverev predikuje velkou změnu na čele světového žebříčku

- Jan Vojkůvka

Německý tenista Alexander Zverev věří, že během nadcházejících týdnů dojde ve světovém žebříčku k zemětřesení a svět pozná zbrusu novou světovou jedničku. Tou by se měl podle něho stát Ital Jannik Sinner, jenž nechá za zády nejen současnou jedničku Novaka Djokoviče, ale i svého rivala Carlose Alcaraze.

Podle Zvereva navíc průnik Sinnera na čelo žebříčku ATP není nikterak vzdálen a dojde k němu brzy. „Momentálně Sinner předvádí působivé výkony, je herně i výsledkově nejsilnější,“ řekl, proč si myslí, že Alcaraz s Djokovičem budou za Sinnerem zaostávat. „Je to otázka týdnů,“ zdůraznil.

Sinner prožívá na okruhu ATP báječný rok. Získal svůj první a dosud jediný grandslamový titul, když ve finále Australian Open porazil Rusa Daniila Medveděva v pětisetovém thrilleru po výsledku 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3. Poté vyhrál turnaj ATP v Rotterdamu, když ve finále porazil Australana Alexe de Minaura výsledkem 7:5, 6:4.

Sinner posléze vyhrál také turnaj Masters v Miami. Ve finále porazil Bulhara Grigora Dimitrova hladce 6:3, 6:1. V průběhu sezony doposud prohrál pouze dvě utkání, konkrétně semifinále v Indian Wells a Monte Carlu.

Přestože Zverev věří dvaadvacetiletému Italovi, že má veškeré předpoklady, aby se stal světovou jedničkou, sám si je vědom krásy tenisu v tom, že rozložení sil se může kdykoliv změnit. „Tenis je sport plný soubojů. Věci se mohou velmi rychle změnit. Musím se také připravit, kdyby se náhodou naskytla příležitost,“ dodal s tím, že během antukové části sezony, kterou považuje za své silné období, by rovněž rád nějaké úspěchy posbíral.