Vynechá celé jaro. Muchová nebude obhajovat finále z Roland Garros

- Jan Vojkůvka

Světová dvanáctka Karolína Muchová se během jarní antukové části sezony na kurtech neobjeví. Přestože léčba jejího operovaného zápěstí probíhá velmi dobře, tak dlouhé tréninkové manko jí znemožní se kvalitně připravit i na grandslamové Roland Garros, kde měla obhajovat loňské finále. Na turnaj se rozhodla nepřihlásit a nefiguruje v seznamu startujících.

Muchová laboruje s pravým zápěstím od loňského US Open, kde i s poraněným šlachovým poutkem dokráčela do semifinále. Od té chvíle se ale na dvorcích neukázala a vynechala mimo jiné Turnaj mistryň či letošní Australian Open. Konzervativní léčba bohužel nezabírala podle představ a v únoru si během tréninku zranění obnovila.

Muselo se proto sáhnout k chirurgickému zákroku, po němž šest týdnů nosila sádru. Tu sice už sundala, ale raketu ještě do ruky vzít nemohla, protože pokračuje v rehabilitaci. Z toho důvodu se rozhodla, že se nepřihlásí na Roland Garros, kde loni senzačně prošla až do finále.

Česká tenistka tak vynechá kompletní jarní antukovou část sezony včetně tisícovek v Madridu a Římě. Ve spojení s pařížským grandslamem rovněž přijde o pořádnou porci bodů ve světovém žebříčku, v němž ji čeká po Roland Garros výrazný pokles o několik desítek míst.

Sedmadvacetiletá Muchová pevně věří, že se stihne připravit alespoň na travnatou část sezony, která startuje v červnu. Tím by mohla získat zápasový rytmus před olympijskými hrami v Paříži, kde se bude tenisový turnaj hrát na přelomu července a srpna.