VIDEO: Díky, ale síť vynechám. Macháčův parťák přechytračil soupeře přízemním úderem

- Marek Bartošík

Spolupráce Tomáše Macháče a Č'-čen Čanga pokračuje po semifinálové účasti na Australian Open a triumfu v Marseille na aktuálním turnaji ATP v Barceloně. Česko-čínský pár na španělské antuce zdárně prošel dvoukolovou kvalifikací a v pondělí vstoupil vítězně i do hlavní soutěže, když porazil domácí držitele divoké karty Roberta Carballése Baenu a Jaumeho Munara dvakrát 6:4. A dlouhán Čang se při cestě za vítězstvím blýskl i jednou velkou parádou.

Za stavu 2:3 a 40-0 v prvním setu z pohledu Tomáše Macháče a Č'-čen Čanga rozehráli protagonisté utkání zajímavou výměnu, do níž se zapojili všichni čtyři. Hlavní hvězdou byl sedmadvacetiletý Čang.

Nejlepší čínský tenista současnosti doběhl krátký míček kousek pod umpirem a poslal ho vedle sítě v minimální výšce rovnou na polovinu soupeřů! Jak známo, podobná taktika je v tenise dovolená, a tak Čang s Macháčem mohli oslavit zisk fiftýnu.

Carballés Baena, který byl k míčku ze španělské dvojice blíže, do něj zvládl pouze kopnout. A „kulišák“ Čang se dočkal zaslouženého aplausu od diváků ze slušně zaplněného hlediště na kurtu číslo 2.