Sedmnáctiletá Valentová vyhrála osmnáctý zápas v řadě! Ve finále ji čeká derby

- Jan Vojkůvka

Pětatřicítka v egyptském Šarm aš-Šajchu se v neděli dočká ryze českého finále. V sobotních semifinálových zápasech se povedlo do souboje o titul projít sedmnáctileté Tereze Valentové, která vyhrála už osmnácté utkání v řadě, a o dva roky starší Lindě Klimovičové.

Fantastickou sezonu mezi profesionálkami prožívá teprve sedmnáctiletá Tereza Valentová. Talentovaná česká tenistka od začátku roku neprohrála ani jeden zápas a získala dva tituly v tuniském Monastiru, prozatím životní trofej na pětasedmdesátce v Říčanech a v Šarm aš-Šajchu si zahraje v neděli o své čtvrté prvenství v tomto roce.

V sobotním semifinále o svém postupu do souboje o titul zcela dominovala a se Slovenkou Katarinou Kužmovou ztratila jen dva gemy. V utkání využila všech šest svých brejkbolů a zvítězila za pouhých 70 minut 6:0, 6:2. Tímto suverénním výkonem si připsala už osmnácté vítězství v řadě a nadále pracuje na tom, aby se už v této sezoně prodrala do grandslamových kvalifikací.

Ještě víc jí může pomoci případný zisk titulu na egyptském turnaji kategorie ITF W35. V cestě jí ovšem bude stát devatenáctiletá Klimovičová, která ryze české finále zařídila v souboji s Němkou Fabienne Gettwartovou. Utkání se protáhlo na dvě a půl hodiny a Klimovičová zvítězila 6:4, 7:6(6).

Klimovičová rozhodně nebude pro Valentovou snadnou soupeřkou. I ona už v této sezoně vyhrála jednu pětatřicítku, konkrétně v italském Solarinu, a ve světovém žebříčku jí patří 285. místo. V aktuálním ročníku má zápasovou bilanci 18-5.

Obě krajanky se utkají poprvé, roli favoritky bude v neděli zastávat Valentová.