Promarněná divoká karta. Pořadatelé v Oeiras ji udělili Halepové, která se po pár dnech odhlásila

- Jan Vojkůvka

Jak nejlépe nazlobit pořadatele některého z turnajů? Požádat o divokou kartu, obdržet ji a pak se z turnaje odhlásit. Přesně to udělala organizátorům portugalského turnaje WTA 125 v Oeiras Simona Halepová, která v pondělí obdržela divokou kartu do hlavní soutěže tohoto menšího turnaje, načež se v pátek z něj odhlásila.

Když se pořadatelé v portugalském Oeiras dozvěděli, že by bývalá světová jednička Simona Halepová chtěla na jejich turnaji kategorie WTA 125 startovat, byli nadšení. Znamenalo to pro ně zvýšený zájem o celou akci a možnost dočkat se vyprodaných tribun. I proto v pondělí rumunské hráčce divokou kartu udělili a okamžitě na ni začali lákat diváky.

Radost měla i Halepová, která v prohlášení uvedla: „Jsem velmi ráda, že mohu do svého kalendáře zařadit nový turnaj. Při svém návratu na okruh WTA mám v úmyslu odehrát co nejvíce zápasů a přijetí této divoké karty mi dává příležitost učinit tak před portugalským publikem. Chtěla bych poděkovat turnaji za to, že mě přijal, a už se nemohu dočkat, až tam budu.“

Uběhly ale pouhé čtyři dny a vše bylo jinak! Halepová, která se odhlásila už z kvalifikace BJK Cupu, v pátek oznámila, že si svůj start rozmyslela. Její zdravotní stav totiž stále není ideální.

„Změna plánů! Tělo mi říká, že potřebuje více času, aby si zvyklo na návrat do plného tréninku. Nechci svůj návrat uspěchat, takže příští týden v Oeiras hrát nebudu,“ ohlásila Halepová, která tím rozesmutnila portugalské fanoušky a zároveň dost nakrkla organizátory turnaje.

Ti totiž přišli o jednu z divokých karet, na kterou mohli nalákat nějakou jinou tenistku a zkvalitnit tak startovní pole této akce, na které budou příští týden startovat například Camila Osoriová, Viktorija Golubicová či Clara Tausonová.

Halepová, jež po svém návratu na okruh zatím odehrála jen jeden zápas v Miami, má aktuálně ve svém programu akci v Madridu, která startuje 23. dubna. I do Španělska přijala divokou kartu.