Šokující zpráva z Monte Carla! Korda se stal obětí násilného loupežného přepadení

- Jan Vojkůvka

Americký tenista s českými kořeny Sebastian Korda si prožil v Monte Carlu děsivé chvíle. Minulý čtvrtek večer se syn Petra Kordy stal obětí loupežného přepadení, při němž mu byly odcizeny luxusní hodinky Richard Mille. Cena konkrétního typu hodinek, které byly Kordovi ukradeny, je okolo 7,5 milionu korun.

Informaci o loupežném přepadení, jehož obětí se stal 27. hráč světa, přinesl deník Monaco Matin. Podle informací tohoto deníku byl Korda přepaden v ulici Roquebrune-Cap-Martin dvěma maskovanými a zahalenými útočníky, kteří prozatím nebyli dopadeni. K přepadení došlo ještě před začátkem turnaje Masters, konkrétně minulý čtvrtek okolo půl osmé večer.

Informaci o odcizení hodinek v hodnotě 300 tisíc eur potvrdily deníku monacké úřady, které zároveň sdělily více detailů o průběhu celého loupežného přepadení. „Nejednalo se pouze o krádež, (Korda) byl údajně násilně sražen k zemi a držen jedním z útočníků, zatímco druhý mu sebral hodinky,“ cituje deník Monaco Matin oficiální vyjádření policie.

Deník dále uvádí, že Sebastian Korda okamžitě podal stížnost na policejní stanici v Mentonu. Bylo zahájeno vyšetřování, které bylo předáno justiční policii.

Bohužel, krádeže luxusních hodinek jsou v monackém knížectví a na francouzské Riviéře každoročně časté. Zloději si své oběti dokážou vytipovat a jejich útoky jsou poměrně rychlé a dobře zorganizované. Velmi často se pak konkrétní útočníky nepodaří vůbec dopadnout.