Siniaková přišla o parťačku. Světová trojka má přetrženou achilovku

- Filip Lefenda

Úspěšná deblová spolupráce Kateřiny Siniakové se Storm Hunterovou je minimálně na několik dlouhých měsíců u konce. Devětadvacetiletá Australanka si během čtvrtečního tréninku před Pohárem Billie Jean Kingové přetrhla Achillovu šlachu.

Hunterová se spolu s krajankami připravovala v Brisbane na kvalifikační střetnutí proti Mexiku. „Během našeho posledního tréninku jsem bohužel upadla. Následný rentgen potvrdil přetrženou Achillovu šlachu,“ napsala světová trojka ve čtyřhře během pátku na své sociální sítě.

Zranění Hunterové, jež završila loňskou sezonu na postu světové jedničky, je špatnou zprávou rovněž pro Kateřinu Siniakovou. Obě jmenované spolu od začátku roku odehrály bok po boku čtyři turnaje. V Dubaji si bez ztráty setu dokráčely pro titul. Na tisícovce v Indian Wells padly v polovině března až ve finále. Na úvodním grandslamu sezony v Melbourne vypadly jen o kolo dříve v semifinále. Ze sedmnácti společných utkání zvládly vyhrát hned čtrnáct.

Léčba achilovky by podle prvních odhadů měla trvat čtyři až šest měsíců. Pro Hunterovou tak dost možná letošní sezona skončila. Přijde mimo jiné i o olympiádu v Paříži, kde chtěla ve čtyřhře zaútočit na zlatou medaili.

„Jsem zlomená a zdrcená, zároveň ale i neuvěřitelně vděčná za to, že mohu být v týmu. Vím, že mám kolem sebe skupinu skvělých lidí, kteří mi pomohou vrátit se co nejdříve na kurt,“ dodala Hunterová. Ta i po nešťastné události zůstala v Brisbane a podporuje své kamarádky alespoň z lavičky. Austrálie vede po prvním hracím dnu nad Mexikem 2:0 na zápasy.