VIDEO: Naděje pro fanoušky. Nadal si po třech letech vyzkoušel antuku v Barceloně

- Marek Bartošík

Už je to více než tři měsíce od chvíle, kdy se Rafael Nadal naposledy zúčastnil profesionálního turnaje. Španělský matador vstoupil do sezony čtvrtfinálovou účastí v Brisbane, poté se ale odhlašoval z jednoho turnaje za druhým. Nyní svitla jeho fanouškům naděje, že by se mohl příští týden představit v Barceloně.

Podobný pohled si každý příznivec Rafaela Nadala jistě naplno vychutnal. Dvaadvacetinásobný grandslamový šampion trénuje na zveřejněném videu z Barcelony údery od základní čáry. Nutno dodat, že ve slušné intenzitě.

„Jsem tady, abych zjistil, jak mi to jde. Je důležité říci, že zatím nemůžu potvrdit, že budu hrát. Ale doufám v to. Uvidíme,“ napsal na sociální sítě v opatrném tónu sedmatřicetiletý Nadal.

Rodák z Mallorcy je bez debat nejlepším antukářem v tenisové historii. Na středně velkém turnaji v Barceloně se představil od roku 2002 celkem sedmnáctkrát a dočkal se neuvěřitelných dvanácti trofejí (první v roce 2005, poslední 2021).

Ve startovní listině pro letošní ročník barcelonské pětistovky najdeme také obhájce titulu Carlose Alcaraze (3.), Andreje Rubljova (6.), Caspera Ruuda (10.), Alexe de Minaura (11.) či Stefanose Tsitsipase (12.), který je trojnásobným finalistou turnaje.