Citelná ztráta pro Monte Carlo. Alcaraz se na poslední chvíli odhlásil kvůli zranění

- Marek Bartošík

Turnaj kategorie ATP Masters 1000 v Monte Carlu se uskuteční podruhé v řadě bez účasti Carlose Alcaraze (3.). Dvacetiletý Španěl, jenž se naposledy představil koncem března na tisícovce v Miami, se v úterý omluvil organizátorům prestižní akce kvůli zranění pravého předloktí.

„Do poslední chvíle jsem se snažil vyléčit oblý přivracející sval pravé ruky, ale nepodařilo se mi to, a tak nemůžu hrát,“ vysvětlil svou absenci Carlos Alcaraz, kterého nahradil v pavouku Ital Lorenzo Sonego (57.).

Hvězdný Španěl chyběl v Monte Carlu i loni, při své dosud jediné účasti na turnaji v roce 2022 prohrál ve druhém kole se Sebastianem Kordou.

V letošní sezoně se zatím Alcaraz zúčastnil pěti turnajů. Na Australian Open skončil ve čtvrtfinále, v Buenos Aires prošel do semifinále. V Riu kvůli zranění kotníku skrečoval hned v prvním kole. Po uzdravení opanoval podruhé v řadě prestižní tisícovku v Indian Wells a na to navázal čtvrtfinálovou účastí v Miami.

Na antukovém Masters v Monte Carlu mohl připsat cenné body do žebříčku ATP, kde je nyní na třetím místě. Na druhého Jannika Sinnera ztrácí pouhých 65 bodů, na světovou jedničku Novaka Djokoviče má manko 1080 bodů.

V dalších týdnech by měl dvacetiletý Španěl obhajovat triumfy na pětistovce v Barceloně a na tisícovce v Madridu.