Monte Carlo bez jedné z hlavních hvězd? Start světové trojky ohrožují zdravotní obtíže

- Jan Vojkůvka

Carlos Alcaraz, jenž jako nasazená trojka má na Masters v Monte Carlu v úvodní rundě volný los a naskočí do hlavní soutěže až ve druhém kole proti Felixovi Augerovi-Aliassimeovi, dost možná zmešká začátek antukové části sezony. Během jeho tréninků v Monaku jej zcela evidentně trápí bolesti pravého předloktí, kvůli čemuž se nemůže plně opřít do svého forhendu.

Dvacetiletý Alcaraz na březnových Masters ve Spojených státech dokázal získat titul v Indian Wells, avšak v Miami vypadl už ve čtvrtfinále, kvůli čemuž přišel o post světové dvojky. Jeho jasným cílem tak je uspět v Monte Carlu, kde z minulé sezony neobhajuje žádné body.

Na sociálních sítích se ale už v neděli začaly objevovat zmínky, že španělský mladík trpí diskomfortem a nejspíš i bolestmi v pravé ruce, kterou hraje. Na kurt navíc nastoupil se zatejpovaným předloktím, které jej ale ještě tolik neomezovalo. Během pondělního tréninku se však měl jeho stav zhoršit, jelikož forhendem prakticky vůbec nehrál.

Podle TVA Sports se zdálo, že Alcaraz měl při tréninku viditelné potíže v předloktí a omezil intenzitu úderů na minimum. A když už se odhodlal ke hře z forhendu, tak většinou hrál jen slajzované údery. Podle informací mu postupem času také dělalo problém pevně držet raketu.

Alcaraz měl už v minulé sezoně v Monte Carlu zdravotní problémy a do turnaje vůbec nenastoupil. Fanoušci španělského tenisty se podle posledního sledu událostí začínají obávat, že stejný scénář nastane i letos.

Souboj druhého kola s Augerem-Aliassimem má Alcaraz odehrát až ve středu. Je ovšem otázkou, jestli dokáže vyřešit v tak krátkém čase své zdravotní obtíže a zda raději svůj vstup do antukové části sezony neodloží.