Srdceryvný vzkaz od Nadala. Tělo mi nedovolí hrát, napsal

- Jan Vojkůvka

Plán absolvovat kompletní antukovou část sezony se Rafaelovi Nadalovi hroutí. Španělský tenista totiž neodehraje první antukové Masters této sezony v Monte Carlu. Své odstoupení z turnaje oznámil v srdceryvném vzkazu, na jehož základě se opět začíná spekulovat nad tím, jestli se neblíží konec jeho kariéry.

Nadal, který promarodil celou minulou sezonu kvůli zranění a operaci kyčle, nemá ani v této sezoně na růžích ustláno. Odehrál totiž jen turnaj v Brisbane na začátku roku a pak březnový exhibiční zápas s Carlosem Alcarazem. Jinak se ale na kurtech v soutěžním utkání nepředstavil.

V lednu jej začala trápit trhlina ve svalu, kterou se sice povedlo vyléčit, ale po zmíněném Netflix Slamu s Alcarazem se Španěl rozhodl odhlásit z Masters v Indian Wells i Miami, jelikož nebyl připraven hrát na nejvyšší úrovni. Plánoval návrat na antuce, ale minimálně další Masters v Monte Carlu také vynechá. Dle jeho slov mu totiž tělo nedovolí hrát na takové úrovni, jakou by si představoval.

„Tohle jsou pro mě velmi těžké chvíle, co se týče sportu. Bohužel vám musím oznámit, že v Monte Carlu hrát nebudu. Moje tělo mi to prostě nedovolí,“ napsal na sociálních sítích. „I když každý den tvrdě pracuji a vynakládám maximální úsilí s veškerou vůlí znovu hrát a soutěžit na turnajích, které pro mě byly velmi důležité, tak pravdou je, že dnes hrát nemohu.“

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Rafa Nadal (@rafaelnadal)

„Ani nevíte, jak je to pro mě těžké, že nemohu hrát na těchto turnajích. Jediné, co mohu udělat, je přijmout tuto situaci a snažit se dívat na nejbližší budoucnost s tím, že si zachovám nadšení a chuť hrát, abych měl šanci, že se situace zlepší,“ dodal Nadal.

Jeho poslední informace o jeho stavu začínají vzbuzovat obavy, že se nestihne připravit ani na jeden z jeho hlavních vrcholů této sezony, čímž má být Roland Garros. Právě pařížský grandslam a posléze letní pařížskou olympiádu označil za hlavní cíle pro rok 2024.

Jelikož mu ale zdravotní stav nedovoluje ani začít antukovou část sezony, začínají se jeho fanoušci obávat nejhoršího, a tedy brzkého oznámení konce kariéry.