Skalp dvou bývalých šampionek za jediný den! Collinsová řádí i po přechodu na antuku

- Filip Lefenda

Parádní formou se na přelomu března a dubna prezentuje Danielle Collinsová. Třicetiletá Američanka v sobotu opanovala betonovou tisícovku v Miami a výborné výkony předvádí rovněž po přechodu na antuku. V Charlestonu jí přitom postavil los do cesty už tři bývalé členky TOP 3 žebříčku.

Collinsová po zisku největšího kariérního titulu znovu potvrdila, že kroutí mezi profesionály poslední sezonu. I to bylo dle jejích slov důvodem, proč si nevzala po náročném programu volno.

Z betonu tak naskočila rovnou na zelenou antuku. A aklimatizovala se skvěle. V Charlestonu začala přesvědčivou výhrou 6:1 a 6:4 nad bývalou světovou dvojkou Paulou Badosaovou ze Španělska.

Vinou počasí pak musela Collinsová absolvovat ve čtvrtek dva zápasy v jeden den, navíc proti dvěma bývalým turnajovým šampionkám. Ani to však pro ni nebyl problém. S další někdejší druhou hráčkou žebříčku Uns Džábirovou z Tuniska sice ztratila po více než dvou týdnech set, nakonec ale obhájkyni titulu porazila 6:3, 1:6 a 6:3. Vzápětí nedala šanci krajance Sloane Stephensové. Vítězku US Open z roku 2017 deklasovala dvakrát 6:2.

„Není snadné odehrát v jeden den dva zápasy, avšak porazit v krátkém sledu dvě hráčky takto neuvěřitelně vysoké úrovně – světovou šestku a grandslamovou vítězku – je velmi obohacující zkušenost. Zejména po zdravotních a fyzických problémech, které jsem prodělala,“ zářila po zisku desáté výhry v řadě Collinsová.

V Charlestonu, kde startuje teprve potřetí, vyrovnala postupem do čtvrtfinále turnajové maximum z roku 2019. Vylepšit ho bude moci už dnes proti Elise Mertensové (30.). V utkání s belgickou protivnicí bude platit hvězda posledních dnů za velkou papírovou favoritku.