Bouzková začala na antuce kanárem, v Bogotě nedala šanci Marinové

- Filip Lefenda

Marie Bouzková zvládla svou letošní antukovou premiéru na výbornou. Na podniku WTA 250 v kolumbijské Bogotě, kde je tento týden nasazenou jedničkou, porazila za hodinu a čtvrt bez ztráty podání 6:0 a 6:3 Rebeccu Marinovou z Kanady.

Česká favoritka vstoupila do sychravého zápasu ziskem osmi her v řadě. V úvodním setu řádila na returnu a povolila soupeřce při jejím servisu pouhé tři fiftýny – v každém gemu shodně jeden.

Větší práci daly Bouzkové hry při vlastním podání. Ve všech třech případech musela česká favoritka po špatném začátku skóre otáčet. Ve druhém gemu odvracela čtyři brejkboly. Za stavu 5:0 poté zlikvidovala další, aby následně půlhodinovou sadu skrze shodu ukončila.

Šňůru získaných gemů protáhla rodačka z hlavního města po naděleném kanáru i zkraje druhého dějství, v němž se rychle zhostila vedení 2:0. Do té doby mohutně chybující Marinová poté přeci jen začala trefovat kurt. Zápas se tak opticky vyrovnal, Bouzková ale drama nepřipustila.

Svou výhodu brejku Češka v poklidu uhájila a za stavu 5:3 na příjmu celé klání uzavřela, když využila druhý mečbol. Poté, co před dvěma týdny „vyhořela“ hned v úvodním kole tisícovky v Miami na Číňance Lin Ču, tak Bouzková zaznamenala úspěšný vstup do antukové části sezony. Zároveň získala první vítězství pod novým koučem – bývalým slovinským tenistou Mikem Urbanijou.

V osmifinále se Bouzková poprvé v kariéře střetne s Američankou Hailey Baptisteovou, 96. hráčkou světového pořadí. Na Marinovou pak narazí shodou okolností rovněž ve čtyřhře.

Copa Colsanitas Zurich, Bogota (ženy, COL, 267 082 USD, antuka)
1. kolo dvouhry
MARIE BOUZKOVÁ (42.) – Rebecca Marinová (CAN, 156.) 6:0, 6:3