Povedlo se! Urbanová triumfovala na juniorském turnaji ve Florencii

- Marek Bartošík

Lucie Urbanová si minulý týden dokráčela pro titul na středně velkém juniorském turnaji ve Florencii, který spadá do kategorie J200. Osmnáctiletá česká tenistka potvrdila roli nejvýše nasazené účastnice a ve finále porazila Ukrajinku Jelyzavetu Kotljarovou 1:6, 6:2 a 6:1.

Do silné nastupující generace českých teenagerek patří i Lucie Urbanová. Členka TK Prostějov se od začátku roku zúčastnila už pěti středních či velkých juniorských turnajů a na tom posledním – v italské Florencii – dokázala triumfovat.

Urbanová se na tamní antuce nadřela hned v úvodním kole, kde udolala Dánku Lauru Brunkelovou 5:7, 7:5 a 6:3. Po dvousetových výhrách nad Italkou Anastasií Bertacchiovou, Rakušankou Lilli Taggerovou a Španělkou Neus Tornerovou Sensanovou zvládla i třísetové finále proti Jelyzavetě Kotljarové.

Talentovaná Češka potvrdila dobrou formu i ve čtyřhře, v níž spolu s Němkou Julií Stusekovou dokráčely až do finále. V něm nestačily na českou dvojici Julie Paštiková, Magdaléna Smékalová po setech 1:6 a 2:6.

Za vydařený týden ve Florencii získala Urbanová celkem 237,5 bodu do kombinovaného juniorského žebříčku ITF. Díky této porci si polepšila ze 38. na 32. místo, které je jejím novým kariérním maximem. Ve své sbírce má nyní šest singlových trofejí na juniorském okruhu, z toho dvě z akcí J200.